Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabajkové nadívané kuře

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cardanka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 947 kJ /
5 484 kcal
Bílkoviny334,27 g
Tuky379,62 g
Vláknina9,20 g
Cholesterol 3,07 g
Sodík 18,86 g
Sůl43,85 g
Sacharidy178,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky! Krok 2: Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a dáme dutinou dolů na pekáč. Prsty vsuneme od krku pod kůži a snažíme se ji oddělit od masa, aby nám vznikl prostor. To samé uděláme z obou stran od prsíček směrem ke stehýnkům. Krok 3: Rozpustíme si 12,5 dkg másla a vložíme do mísy, přidáme 4 žloutky a rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, na velmi malé kostičky pokrájenou čabajku a usekanou petrželku, vše zlehka promícháme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Krok 4: Do vzniklého prostoru pod kůží vpravíme připravenou nádivku. Plníme opět ze tří stran od krku a z obou stran prsíček až ke stehýnkům. Krok 5: Kuře poklademe plátky másla. Nepodléváme! Přikryté kuře pečeme při 180°C 1 hodinu. Krok 6: Záleží na troubě, pokud by se vám zdálo, že kůrka není dostatečně propečená, můžete nechat dojít odkryté v troubě. Příloha: vařené brambory, zeleninový salát, ...Dobrou chuť!

Zveřejněno 28. 8. 2010

Poznámka autorky cardanka

Pokud někdo nemá rád čabajku pro svou pálivost, lze použít salám herkules, poličan,...do nádivky jsem k petrželce přidala i libeček.

Doporučuji použít jedině pravé máslo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čabajkové nadívané kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DR4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čabajkové nadívané kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DR4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

tak už vím co budu vařit v neděli:-p

Já zkusila,ale bez čabajky:-).Musím říct ta nádivka mi chutnala víc než to kuře;-):yes::yes::yes::yes:

Jani tvuj recept me moc zaujal a tak jsem ho vyzkousela. Nemame tu cabajku a tak jsem pouzila pikantni neapolskou klobasku. Postup je jednodussi nez by se mohlo zdat a kure se mi povedlo na prvni pokus a protoze jsme si opravdu pochutnali, davam ti 21. bodik a dovoluji si pridat i fotku toho meho "dilka":-D :yes:21:yes:

Děkuji:-K za komentáře a bodíky.
Miri:-Kje to tak:yes:nádivka pod kůží je pečená a nám doma moc chutná:-p

Cardi to vypadá moc dobře,ukládám a jistě vyzkouším, nafocené i s postupem to se mi líbí+1:yes:

+ 15. bodík, cardanko to koukám :-O nádhera :yes: uloženo toto plnění musím zkusit, vypadá nádherně a taky se musí ta chuť nádivky do kuřátka krásně vsáknout. Super:-K

Cardanko:-) to je skvost:yes:. Taky povětšinou plním dovnitř,ale tam je plňka spíš vařená než pečená,takže si jí dávám i kousek vedle,aby měla tu správnou chuť. Ale tady to vypadá,jako to pravé ořechové:-p. Takže při nejbližší příležitosti vyzkouším a poreferuju;-).

Miluji nadívaná kuřátka:-p, bodík č.10:yes:

Suprový nápad..:-p:-p,zítra mám v plánu kuře,možná vyzkouším...:yes::yes::yes:,dávám bodík

Téda Jani:-O:-Oto musí být výborné:-KPosílám rychle bodíka a ukládám si na vyzkoušení;-):-)

Bomba;-);-);-)

Cardanko, to je pěkný recept, já mám moc ráda nádivky, tato je zase jiná a vypadá dobrá a to plnění je bezvadné. Prostě samé plus a tak ti dávám aspoň 8.bodík:yes:

Cardanko,:-K báječný nápad s nádivkou a krásné kuřátko,:yes: na máslo též nedám dopustit, neznám nic lepšího, co by jídlo ovonilo, takže zasloužený bodík. :-p:yes: +6

Eli:-Kpřesto, že dutinu kuřete vždy pečlivě vyčistím a vyperu, není to ono, tato varianta nám více vyhovuje:-8

Papri:-Kpřesně tak...lépe se propeče:yes:, více:-p nádivky. Poznámka o másle není myšlena proti náhražce másla, ale protože plátky másla se rozehřejí a následně se na másle kuře peče, tak pokud se použije náhražka snadno se připaluje:-(má vlastní zkušenost:-8

Děkuji za komentáře a bodíky:-K

Plnění pod kůži znám, ale v tomto podání :-O:-O ne. SUPER nápad :yes::yes: - vejde se tam mnohem více nádivky a lépe se kuře propeče, když je na placato. + je víc než jasný :yes:;-)
btw... já také používám máslo, ale jsou lidé, že ho nemůžou, takže neodsuzuji nikoho, kdo používá náhražky;-)

Tématické fráze:
nadívané kuře, kuře na placato, pečené nadívané kuře, kuře nadívané, nadívané grilované kuře, nadívané kuře pod kůži, cabajkové kuře, nadívané kuře recept, nadívaný kuře, kuře pečené na placato, nadívané kuře na grilu, grilované nadívané kuře, nadívané pečené kuře, plnění kuře, recept na nadívané kuře, nadívané grilované kuře recept, čabajkové rohlíčky, vařená plňka, recept na pravou čabajku, kuře na placato recept

Suroviny:
kuře, máslo, sůl, rohlík, vejce, máslo, čabajka, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu