Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sachrův dort po česku

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ryshla

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 247 kJ /
4 600 kcal
Bílkoviny87,48 g
Tuky306,16 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 753 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy366,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky postupně vymícháme s olejem do pěny. Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem dotuha. Nejprve si trochu vvyšlehám bílky a potom přidávám postupně cukr, že je vše v pořádku poznám, když zvednu šlehač a na sněhu zůstanou pevné špičky. Krok 3: Mouku smíchám s kakaem a přidáme ke směsi žloutků a oleje, nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 4: Nalejeme do formy ( cca 25-28 cm) a pečeme asi 50 minut na 180°C (horkovzdušná). Krok 5: Po vychladnutí dort rozříznu, potřu marmeládou a nazdobím šlehačkou.

Zveřejněno 30. 8. 2010

Poznámka autorky ryshla

dort mě naučila moje maminka a zatím jsme s ním měli všude úspěch- na upečení nenáročný, ale skvěle chutná:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachrův dort po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8lG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachrův dort po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8lG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

pěkné foto:yes::yes:

Výborný! Předevčírem jsem pekla, dneska jdu znova. Dovnitř dávám domácí marmeládu ze špendlíků a navrch tuto www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z-kakaa-poleva/ výbornou polevu. Nemá chybu!!

Moc hezký dortík a vypadá i chuťově moc dobře:yes:+15

Klariska - promiň, to ale to moc receptů nenajdeš - vím že to je jemné rýpnutí, nemyslím to zle:-8,ale prostě názvům v krajích a rodinách se musíme přizpůsobit, proto jsou vyhledavače i podle surovin.
Cathleen - u nás syrové - halušky, vařené - placky a totéž do celého pekáče - bramborák a v létě se švestkama sladkej bramborák :-D:-D
Jééé dortík jsem nehodnotila :-8:-p:yes:

:-p:-p:yes:+13

Dortík je:yes::yes:
Spagi, u nás doma se plackám z vařených brambor říkalo bramborové placky a ty ze syrových byly bramboráky....u manžela doma přesně naopak:-))

Špaget, já nechci, aby mi vyjelo všechno, co kdy potkalo brambory, chci recept na jedno konkrétní jídlo :-). Recept na bramborák přece najdu i bez toho, abych musela vědět, že se mu krajově říká strouhanec, cmunda nebo sejkora.

Klariska - když si do vyhledavače dáš sach a zadáš moučníky, vyjedou všechny recepty jako sachr.
S těmi jinými názvy - jako např placky, bramboráky - my jim říkáme halušky, je to těžší, prostě musíš zadat víc variant, a hlavně v rozšířeném vyhledavači suroviny třeba bramb., pak ti vyjedou všechny názvy.
Ono nikde není řečeno, že jen ten jeden jediný název, na který jsi zvyklá, je správný ... liší se to od krajů, rodiny, zvyklostí atd...a je potřeba být tolerantní ke zvykům toho kterého kuchaře ;-)

Nic ve zlém, Ryshlo. Jak už jsem psala, recept je to pěkný, ale s nezavádějícím názvem by se mi líbil ještě víc :-). Pak člověk hledá recept například na bramborové placky, ale najde recept na bramboráky, jen proto, že autorova rodina bramborákům doma říká placky. U těch bramboráků se omyl pozná poměrně snadno, u méně obvyklých jídel už bohužel ne :-/.

Klariska: dortu prostě říkáme sachr, to, že se sachrem má společnou jen tu šlehačku, to vím... a také proto, jsem recept pojmenovala sachr po česku... navíc v cukrárnách prodávají podobný moučník také pod názvem sachr a se sachrem nemá nic společného:-//. Tvoje poznámka se mě trochu dotkla, ale děkuji za ni...

Jednoduchý recept a pěkné provedení, o tom žádná, ale proč název český Sachr, když se Sachrem nemá dort nic společného? Sachr se peče z čokoládového těsta, marmeládou (obvykle meruňkovou) se potírá celý, nejen na řezu a na závěr se potáhne čokoládou :-). Pravda, jedna podobnost by tu byla, podává se také se šlehačkou :-p.

obrázek Sachru pro představu www.tyden.cz/obrazek/original-sacher-torte-48fe01db0808b.jpg

:yes::yes: +

Opravdu pěkný:-K, na dorty jsem si nějak netroufala ,ale to se asi tedˇ změní;-).bodík:yes:

:yes::-K je krásný

Vypadá lákavě.:yes:

Často dělám klasický sachr, můj syn ho miluje a krém tam určitě nepatří jen marmeláda jak píšeš :-) tento si ukládám a zkusím :yes: dortík vypadá hezky posílám bodík:yes:

:yes::yes::-p

Ryshlo, jsem tu známá tím, že jsem masová a sladké jen když je tam šlehačka a málo těsta;-) Tenhle dortík bych si uřízla a ochutnala hned a máš ho krásnej:-! Máš ode mne 2.boda:yes:

No na řezu není nic moc co objevovat, jen jendou ho proříznu a namažu marmeládou( s krémem by byl až moc sladký a malinová marmeláda je ideální, protože je lehce pikantní), ale hned jak ho budu opět dělat, nezapomenu přidat fotku s rozkrojeným dortem:-8

dort je pěkný,škoda,že není vidět na řezu;-)+1:yes:

Tématické fráze:
výborný sachrův dort, brynzové halušky originál recept, jednoduchý sachr dort, sachr dort od karolíny, hrníčkový sachr dort, hrníčkový sachr, halušky originál recept, sachr dort recept original, falešný sachr dort, výborný sachr dort, hrníčkový dort, sachr dort originál, jednoduchý sachrův dort, falešný sacher dort, sachr dort, sachr dort s olejem, pravý sachr dort recept, recept sachr originál, sachr dort hrničkový, jednoduchý sachr

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, mouka hrubá, vejce, olej, kakao, šlehačka, džem malinový, ovoce, zdobení filigránky

Přidat fotografie receptu