Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šantungská kachna

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 360 min

360 min (360 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 725 kJ /
2 563 kcal
Bílkoviny184,50 g
Tuky200,15 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 6,03 g
Sůl14,50 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu omyjeme a naporcujeme. Krok 2: Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Krok 3: Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na kolečka, sójovku a koňak. Krok 4: Mísu přikryjeme a 3 hodiny necháme odležet. Krok 5: Do velkého kastrolu jen o málo širšího než mísa dáme pařáček a dostatek vody. Krok 6: Na pařáček dáme mísu, kastrol přikryjeme pokličkou a vaříme v páře doměkka. Trvá to asi 2-3 hodiny. Je-li třeba, opatrně dolijeme vodu do kastrolu. Krok 7: Pak mísu vyjmeme a necháme kachnu okapat. Krok 8: Na vysoké pánvi nejlépe železné rozpálíme hodně oleje - asi půl litru a jednotlivé porce kůží dolů na něm opečeme dokřupava, až naberou červenofialovou barvu. Podáváme s rýží a ostrou omáčkou (sójovka, pálivý olej nebo tabasco, mletý kmín).

Zveřejněno 31. 8. 2010

Poznámka autorky zizala

V původním receptu se vaří a opéká celá kachna. Příprava porcované kachny je ekonomičtější a méně časově náročná:-)

Kachna v této úpravě není kupodivu moc tučná ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šantungská kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9g64

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šantungská kachna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9g64

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

krásné pro očička

Krásně naaranžováno:yes:

Budu se těšit:-K

Jarusko, dekuji......, nebudu experimentovat a postup dodrzim. Dam vedet, jak to dopadlo....:-D:-D:-K

Zajímavá příprava,vypadá to dobře:-p:yes:+10

Danielko, vaření v páře je specifický druh přípravy některých čínských receptů, při kterém všechny chutě krásně díky páře prostoupí do masíčka. Když kachnu upečeš, bude mít jinou chuť a bude to už jiný recept. Ale volba je samozřejmě na Tobě ;-)

Velmi zajimave, jenom se chci zeptat, jestli se kachna musi pred smazenim varit???? Mam fritak, ve kterem se dela cela kruta na Den dikuvzdani a je krasne propecena a stavnata. Hotova asi za hodinku a pul, s krupavou zlatou kuzickou. Myslim, ze s kacenkou by to slo taky...:-?:-?:-?:-K

:-O:yes::yes:

Moje kachnička běhá zatím ještě po dvoře:-D, ale hned jak ji picne tchán, tak vyzkouším;-). :yes:

:-O:-p:yes:

no tyjo, tak to mě zajímá, ukládám:yes:

Teda, to je moc zajímavý recept a stojí zato ho vyzkoušet:yes:+4

Žížalko, vidím, že jsi přes prázdniny nabrala nový dech a sílu a vyrazila jsi na nás s těžkým kalibrem:-p:-))
Ukládám si, moc se mi to líbí, čínu mám ráda a kachnu v mrazáku:yes:+:-)

Zajímavé propojení chutí, opravdu zase něco nevšedního. :-p;-):yes::yes: +2

Hodně inspirativní recept - trochu odskok od naší klasiky, ale to je na tom vaření to "fajn".;-);-);-)

Tématické fráze:
recepty na kachnu, recepty z kachny, porcovaná kachna, kachna v páře, příprava kachny, kachna recepty s bramborem nebo rýží, pecena kachna porcovaná, kachna recepty, kachna na páře, úprava kachny, kachna porcovaná, šantunská kachna, santungska kachnadusena v pare, porcelánová kachna, jak pripravit kachnu, recept na kachnu s rýží, recepty na kacenu, šontunská kachna, porcovana kachna recept, jak se peče porcovaná kachna

Suroviny:
kachna, pórek, zázvor, sůl, kmín mletý, badyán, omáčka sojová, koňak, olej

Přidat fotografie receptu