Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna se zelím

Pečená kachna se zelím patří ke slavnostnějším pokrmům. Podávat ji můžete se dvěma druhy zelí, bílé i červené a knedlíky můžete připravit houskové, karlovarské nebo bramborové. Rodina vaši snahu ocení.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Metlos Metlos

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 149 kJ /
514 kcal
Bílkoviny2,48 g
Tuky45,24 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu důkladně očistíme, omyjeme, osolíme (promneme a vetřeme do kůže), pokmínujeme, dáme na pekáč, který jen lehce vytřeme sádlem a přiklopíme. Krok 2: Dáme péct na 200 °C asi 2,5 hodiny (podle velikosti kachny). Vyzkoušíme zda je maso měkké. Pak odklopíme, zvýšíme teplotu a dopečeme, aby byla kůrčička krásně zlatavá a křupavá. Během pečení podléváme opatrně. Krok 3: Kysané zelí scedíme, pokud je příliš kyselé, tak propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, na sádle osmahneme do růžova, pak dáme okapané zelí pokmínujeme a dusíme. Podle potřeby podléváme. Dochutíme solí, cukrem, octem. lze přidat nastrouhané jablko . Krok 5: K okapanému zelí je možné přidat i oloupané, jádřinců zbavené a nastrouhané jablko a dusit spolu.

TIP: Jak připravit červené zelí

Zveřejněno 1. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oy2A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oy2A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

super:)

Dnes bola na obed;-):-p

Hella: Asi jsi z města že? :-)) no jo no, to se není čemu divit

hahaha,ten poslední obrázek nemá chybu....nicméně já sním všechno,co nesní mě;-):yes:

ježiši,ta kačena na tej vodě je super a pak je na talíři...:-D:-D:-D ohromnýýýý ;-):-D:-)):-)):-D

Srretko a víš,že to dělávám také;-),já na to přišla náhodou jednou když jsem nemohla dopéci bažanta,tak jsem se naštvala a vypla to.Druhý den jsem se na to šla mrknout a ten se úplně krásně rozležel,tak jsem ještě chvíli dělala a mohlo se servírovat.:-K

zkuste si jí den před předpéci a druhý den dodělat...to mi naučila moje zlatá bábinka:-p je to super:yes:

Nějak na suchu se mi zdá ta kachnička. Moje maminka vždycky říkávala,že kachna by měla "plavat";-)Jinak samozřejmě toto jídlo je bašta,to bez debat:yes:

pro Hella-nu já mám rád zvířátka nejen na talíři:DDDDDD:-D

:-)):-D:-D:-D, no, asi ano, nicméně, mi se líbí, Helo;-)

No ten poslední obrázek mi připadá k receptu trochu morbidní :-//

kachna je moc dobrá,to je vděčný recept:yes:+1
/dotázek,kachna je divoká a nebo domácí/;-)

Tématické fráze:
kačena se zelím, kachna se zelím, kachna se zelím recept, kačena s červeným zelím, pečená kačena se zelím, recept na kachna se zelím, recept na kachnu se zelím, kačena se zelím recept, recept kachna se zelim, předpečení kachny, recepty kachna se zelím, dobrá kachna, pečená domácí kachna, pečení domácí kachny, jak upéct dobrou kachnu, kachna recept, domácí pečená kachna, recept na dobrou kachnu, divoka kačena recept, předpečení husy

Suroviny:
kachna, sádlo, kmín celý, sůl, zelí kysané, sádlo, cibule, jablko, sůl, kmín celý, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu