Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 385 kJ / 1 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,14 g |
Tuky | 47,58 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 439 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 202,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
Krok 2: Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160 °C. Korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Ušleháme obě šlehačky.
Krok 4: V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
Krok 5: Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
Krok 6: Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
Krok 7: Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Krok 8: Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Moje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 27 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
buchta s broskvemi a želatinou,
broskvova buchta se zelatinou,
broskvový koláč na plech se želatinou,
broskvova buchta,
buchta s broskvemi a zakysanou smetanou,
broskvový koláč se želatinou,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvový koláč s želatinou,
broskvové řezy se želatinou,
nejlepši broskvový koláč,
broskvova buchta s zelatinou,
tvarohovo broskvová buchta,
merunková buchta se zakysanou smetanou,
koláč s broskvemi a želatinou,
piškotová buchta s meruňkami a rosol,
broskvové želé,
broskvová,
broskvove rezy s tvarohem a zelatinou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
cukr,
šlehačka,
želatina prášková,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
želé na dorty
Komentáře (65)