Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna na medu a víně

Kachní maso je tučnější, ale velice lahodné. Při pečení kachny to vůbec nemusíme přehánět s kořením. Bohatě postačí kachnu nasolit, přidat tymián, pepř, kmín a za doprovodu medu a červeného vína ji upéct doměkka s křupavou kůžičkou.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janahh

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 675 kJ /
639 kcal
Bílkoviny2,69 g
Tuky0,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40,06 g
Sůl100,00 g
Sacharidy105,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu osolíme tak, že sůl důkladně vetřeme do masa, okořeníme pepřem, tymiánem, kmínem a přelijeme medem. Krok 2: Vložíme do pekáče, podlijeme vínem, vodou a necháme přes noc odležet. Krok 3: Druhý den vložíme do trouby a 20 minut pečeme při 200 °C odkryté, potom stáhneme teplotu na 165°C a přiklopíme. Pečeme další asi 2 hodiny za pravidelného podlévání vínem a vodou.

TIP: Jak připravit dokonalou pečenou kachnu

Zveřejněno 4. 9. 2010

Poznámka autora janahh

Ke kachničce podáváme červené zelí a bramborové knedlíky. Z pořadu - "Kluci v akci"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na medu a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X568

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na medu a víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X568

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

to brzy vyzkouším a receptík ukládám+:yes::-p:-p

Soli a medu jsem dala míň,jinak:-p:-p:yes:+2

MirkoK, nic ve zlém, částečně máš pravdu ;-). Ale vymyslet opravdu původní recept snad už ani nejde, a navíc to by tady nesměla být např. svíčková, knedlo vepřo, zelo, ovocné knedlíky a jiná klasická jídla. Jde o to, aby recept byl srozumitelně napsán, vyzkoušen, nafocen a případně uveden jeho původní zdroj. Je fakt, že pouze opisovat recepty od někud bez vyzkoušení a fotky nemá smysl.

MirkaK - jj - je mi trošku líp - taky jsem začátečník, a tenhle recept jsem i vyzkoušela a vřele doporučuji. Jiné než vyzkoušené sem nedávám. Jen se chci podělit o dobrou věc s ostatními. Přeji krásný den :-K

Omlouvám se já. Myslela jsem si, že se tu dávají pouze původní autorské recepty, které buď někdo sám vymyslí , anebo zkusí z již existujícího zdroje /tedy sám si to nějak, jak se říká "omaká", a když uzná, že je to výborné, vloží to sem. Nevím, jak vyhodit ty mé komentáře. Jasni, omlouvám se. Jserm tu asi po třetí na těchto stránkách, chodím se pro inspiraci a skutečně jsem si myslela, že všechny recepty vymyslili a vytvořili uvedení autoři.

MirkoK, nevím, kdo od koho opisuje. Jestli Adamino (recept z roku 2007) nebo Kluci v akci (2005) http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-klu.... Janahh tady uvedla zdroj Kluci v akci, takže opisování přiznala a troufnu si říct, že z originálního zdroje. Kopírování fotek je něco jiného, to se tady opravdu nedělá.

omlouvám se;-(:-K

Janahh, to zaručeně nejsou tvoje fotky :no:a jestli mám pravdu, tak je smaž. Tady se kopírované nevyskytují, tady chceme vidět, jak dotyčná autorka svůj recept uvařila a naservírovala.;-)
Nezvolila si dobře:-!

však si je nikdo nepřivlasňuje - omlouvám se - a mažu - nechtěla jsem se nikoho dotknout :-(

A také je nefér kopírovat fotky a vydávat je za své

Tématické fráze:
kachna na medu, pečená kachna recept kluci v akci, pečená kachna kluci v akci, kachna na medu kluci v akci, kachna recepty kachna na medu, kachna na víně, kluci v akci pečená kachna, kachna na medu recept, kluci v akci kachna, kachna recept kluci v akci, recept kachna na medu, kachna v akci, babiččiny recepty kachna, kachna pečená na medu, kluci v akci recepty kachna, recept na kachnu na medu, kachna kluci v akci, kachna na medu recepty, divoká kachna na medu, kachna se zelím kluci v akci

Suroviny:
kachna, sůl, pepř, tymián, kmín celý, víno červené, voda, med

Přidat fotografie receptu