Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina na pánvi s marinovaným quornem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 290 kJ /
308 kcal
Bílkoviny4,31 g
Tuky23,01 g
Vláknina9,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,50 g
Sacharidy18,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kousky quornu dáme na 15 minut do trouby a pak pokrájíme na menší kousky. Ty vložíme do marinády, kterou získáme smícháním šťávy z pomeranče, sojové omáčky, sladkokyselé chilli omáčky, kmínu a na plátky pokrájeného česneku. V lednici necháme minimálně 2 hodiny odležet. Krok 2: Cibuli pokrájíme na větší kousky, papriku a pórek na proužky. Krok 3: Na oleji osmahneme nejprve naložené kousky quorn, to pak dame stranou a udržujeme teplé. Krok 4: Na stejnou pánev vsypeme nejprve papriky, pak přidáme cibuli a nakonec pórek. Prohřejeme a k zelenině dáme zpět i kousky quorn. Promícháme a na 5 minut zakryjeme pokličkou. Poté můžeme podávat s kuskusem, rýží nebo nudlema.

Zveřejněno 7. 9. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Quorn je možné nahradit např. Šmakounem, ale určitě by šlo i tofu. Kdo má rád maso, určitě může místo kousků quorn použít kuřecí nebo krůtí maso. Do trouby se dávají jen quorn kousky - pokud se použije šmakoun, tofu nebo maso, muže se do marinády naložit rovnou.

Papriky jsem použila kapie – zelenou a žlutou.

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina na pánvi s marinovaným quornem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1wR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina na pánvi s marinovaným quornem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1wR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Prdelka ze šukalova: Rastliny nejem, je to týranie rastlín :-D Aj ti sú živé. ;-)

Prdelka ze šukalova 5. 6. 2014 07:15
maso nejim je to tyrani zvirat

Jani Quorn je vytazek z houbove bilkoviny a jinak se to rict neda, protoze je to oficialni nazev stejne jako v Cechach Smakoun. Kdyby to melo cesky nazev, urcite bych ho pouzila :-8 Klarisko dneska se chystam koupit dalsi baleni, takze fotku urcite pridam ;-)

Jani, a když český název není, má si ho Lucasinka prostě vymyslet? :-p
Quorn je vegetariánská alternativa masa (jinou je např. Šmakoun), oblíbená v Irsku a Velké Británii. Vyrábí se z houby Fusarium venenatum.
Luci, nemohla bys pro nás prosím nafotit i quorn? Tady v ČR jsem ho ještě neviděla.

Śmankote, co to je " quornem ":-O Lidičky, pište česky!!

Tématické fráze:
fusarium venenatum, recept na zeleninu v pánvičce, quorn cesky, omacky na panvi, quorn, pečená zelenina na pánvi, pečená zelenina na pánvičce, grilovana zelenina v panvi vok, recepty zelenina vok, vok zelenina, quorn cr, zelenina k masu panvi, papriky s rýží na pánvičce, tepla zelenina na panvi, recept zelenina vok, top recepty asij, zelenina na pánvi bez masa, fusarium na česneku, quorn v cr, marinované maso na pánvi

Suroviny:
quorn, olej, paprika, cibule červená, pórek, šťáva pomerančová, omáčka sojová tmavá, omáčka chilli sladkokyselá, kmín mletý, česnek

Přidat fotografie receptu