Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné hlavy

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 150 kJ /
753 kcal
Bílkoviny50,06 g
Tuky38,29 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy49,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup:
Nakrájíme cibuli nadrobno a osmažíme do růžova. Přidáme nadrobno nasekané nožičky hub na jemno slabě osolíme a chvíli restujeme. Krok 2: Takto připravenou směs přidáme do mletého masa. Ochutíme kořením, česnekem, spojíme jedním vajíčkem, strouhankou a vytvoříme hustší směs na plnění. Krok 3: Touto směsí naplníme hlavičky masáků ve tvaru koule a poskládáme do pekáčku masem dolů. Krok 4: Dno pekáče slabě vymažeme, hlavičky posolíme, hodně pokmínujeme a polijeme olivovým olejem. Krok 5: Pečeme cca 20 – 30 minut na 150°C. Podáváme s chlebem nebo brambory.

Zveřejněno 8. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné hlavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1lY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné hlavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1lY

Komentáře (11)

:-):-K:-D:-p:-O:yes: mňamatý !!!!!

To je krása,už aby rostly!Masák je stejně nejlepší.:-p

Opravdu s těmi žampiony je to úžasné, také dělám. Je to sice patlání, ale stojí to za to. :-p +13

To je krásne...+

kdo se bojí masáků, může zkusit mladé bedly nebo žampiony. Každá houba má svou chuť, ale jedlé je to ve všech případech. ;-)

:-O:-p:-pTáta masáky nebere od té doby,co se nám otrávili sousedé:-(Taky nemám odvahu:-/Ale vypadá to nádherně;-)+:yes::yes:

houby ráda, ale není velký výběr;-(. ale jak psala isahu ,žampiony...to by šlo;-):yes:

:yes::-p, v pondělí celý koš růžovek šel na guláš a škvarky:-O, asi bude muset jít táta znovu a vyzkouším tento zajímavý recept:-!;-)

Óó, ty zas dráždíš hada bosou nohou, když mám všechny houby pokrájené v mrazáku, co?:-)):-D:yes:

tukle úpravu s masáky neznám, většinou je sníme jako škvarky nebo držkovku, ale se žampiony bych to mohla zrealizovat :-p...už k tomu vidím jemnou kašičku...jééé...:-8:-8:-8

Podobně se dělají i bedly nebo žampiony. Masáků jsme nikdy nenašli tolik, aby to na tento recept stačilo. Já bych to neocenila (nejím houby), ale manžel by ti to snědl i s pekáčem, protože masák je prý jedna z nejchutnějších houbiček :yes::yes::yes:
btw ... máš na ně někde vlastní místečko v lese? ;-)

Tématické fráze:
plněné masáky, plněný masák, plněný masáci, nadívané masáky, plněné masáci, masák plněný, plněné hlavičky bedel, masák plněný mletým masem, masaci plneny mletym masem, masáci plněné masem, plněné hlavičky růžovek, plněné masáky mletým masem, plněné hlavičky masáků, jak vypadá masák?, masáky plněné mletým masem, "plněné bedly" mletým masem, bedly plněné mletým masem, plněné bedly mletým masem, růžovka masák, recept plneny bedly

Suroviny:
houba masák, maso mleté, cibule, strouhanka, olej, sůl, kmín celý, pepř, česnek, vejce

Přidat fotografie receptu