Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruží filátka na másle

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 12 min Doba tepelné úpravy: 8 min

20 min (12 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

Množství porcí dle velikosti filetu

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 115 kJ /
744 kcal
Bílkoviny72,02 g
Tuky50,70 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Krok 2: Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů. Krok 3: Opékáme dozlatova, poté otočíme a opětovně opečeme. Krok 4: Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory, opečené na másle a zdobené petrželkou. Výborné je pokapat filátka na talíři šťávou z limetky.

Zveřejněno 8. 9. 2010

Poznámka autora Colombo65

Klasika v přípravě pstruha - lehce ztížená vyfiletováním ryby. Pro manipulaci s opékanou rybou je to sice komplikovanější, ale konzumace je o to pohodlnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruží filátka na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyZk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruží filátka na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyZk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes: Máme rádi takto připravené ryby, dá to chvilku práce ale stojí za to si pohrát. :-K

krásné filátko:-8:-p;-):yes: čučím jak telátko:-O:-8:-D:-D:-D:-D:yes:

U filetování bych určitě přišla o prsty;-)
Fotky jsou nádherné:-K:yes:
Indulina28-přepuštěné máslo:když máslo rozpustíš a začne se ti v kastrůlku dělit na tuk a syrovátku(takové bílé)tak ten tuk.Snad jsem to správně popsala:-)

co je to prepustene maslo?:-/

Ryba na másle je naprostá klasika, takže pro většinu kuchařů a kuchařek nic nového. Fotky máš Colombo krásné.:yes:

Krasne, +8 :yes::-p:-K

:yes::-p;-)

:-p:yes: +1:yes:

Otíku, pstruh je jedna z nejlepších ryb u nás doma, tak nemám co řešit, než ti dát 6.bod:yes:

Nádhera :-O:yes:

:yes::yes:

pstruha jó,to já ráda:-p:yes:

Ty brambůrky vypadají úúúžasně...:yes: No a rybka, ta samozřejmě taky...:-p
+:yes:

Tématické fráze:
filátko ze pstruha, vykostění pstruha, filátka ze pstruha, filetování pstruha, filet z pstruha na masle, příprava pstruha na másle s přílohou, pstruží filety, filátka ze pstruha na másle, jak filetovat pstruha, pstruh filet na másle, filátka z pstruha, pstruh filet recept, pstruh filety recept, pstruh vykostění, recept na pstruzí filety, filátko ze pstruha recept, pstruh recept, filé ze pstruha, filety z pstruha, jak vykostit pstruha

Suroviny:
pstruh, sůl, pepř mletý, ghee, šťáva limetková, mouka hladká, tymián

Přidat fotografie receptu