Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortík se šlehačkou a ostružinovým želé

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 668 kJ /
2 311 kcal
Bílkoviny54,93 g
Tuky77,46 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 415 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy337,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po lžících zašleháme olej. Nakonec vmícháme mouku. Krok 2: Těsto vlijeme do dvou dortových forem. Formy nemusíme vymazávat. Stačí, když na dno položíme kolečko vystřižené z pečícího papíru. Krok 3: Pečeme asi na 180°C. Piškotové korpusy necháme vychladnout, potom je potřeme marmeládou, slepíme a vrátíme do formy. Marmeládou potřeme i povrch. Krok 4: Ostružiny podlijeme malým množstvím vody a rozdusíme. Přepasírujeme přes sítko, doplníme vodou do 3 dl, osladíme a necháme vystydnout. Krok 5: Vmícháme pudinkový prášek a uvaříme kaši. Za občasného promíchávání necháme chladnout. Ještě vlažnou kaši nalijeme na piškot. Krok 6: Ušleháme 2 šlehačky. Rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme zakysanou smetanu a podle návodu připravený ztužovač. Potřeme povrch a boky dortu. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 7: Druhou polovinu šlehačky dáme do zdobičky a uděláme pusinky. Boky obsypeme mandlovými lupínky.

Zveřejněno 13. 9. 2010

Poznámka autorky Zdenka1

Vypadá to složitě, ale příprava je velmi jednoduchá. Náplně lze libovolně kombinovat a sestavit si tak dortík podle své momentální chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík se šlehačkou a ostružinovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q775

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík se šlehačkou a ostružinovým želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q775

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

mischelinka: Ušľahať, je to tam napísané ;-)

U té jogurtové náplně šlehačku ušlehat,nebo jen smíchat s jogurty a pak přidat ztužovač:-?:-8

Zdenka1: máš krásny múčnik, takýto by u nás chutil veľmi, ovocie a celé odľahčené jogurtom...:yes:

Ivulinko:-) určitě troufneš;-). Jen já jsem si ho udělala pár dní dopředu a probarvil se mi;-(. Jinak je opravdu vynikající a stojí za tu trochu času navíc, při jeho přípravě:-K.

Mirečko to je ale parádní dortík, zrovna tu brouzdám a hledám co upéct, dopoledne při vaření jsem to nestihla, na tohle si ale bohužel netroufnu, :yes:;-):-)

krásný a ty barvy!:yes:

Zdenko1:-) posílám boďku č. 15 a pár fotek:-). Dortík je vynikající, voňavý, šťavnatý a byla jsem za něj pochválena:-8;-). Máma chtěla totiž koláč s ostružinama, tak jsem místo koláče udělala toto a jak koukala:-O a ještě si přidala:-)). Boky dortu mi trošku poklesly,ale jen proto,že jsem byla chtivá a nacpala jsem tam všechnu náplň:-8. Je malinko náročnější,ale ten výsledek je:yes:. Doporučuji dále:-K.

Zdeni1:-K:-Onádhera, mám již v oblíbených uloženo:yes:a 13.bodíku uloženo;-):yes:

Vypadá to luxusně :yes: + Bodík

Zdeni, díky za odpověď:-), formy mám sice čtyři, ale různé průměry, to by nebylo ono :-D řežu piškoty nití a to se vzdá každý skoro bez drobení ;-), tak já to vyzkouším:-p...jen ty ostružiny nemám, asi nahradím jahodami;-).

Teda Zdeni:-Okrása a ta barevná kombinace:-O:-))Ukládám a vyzkouším+bodík:yes:

Pipre, tvá rada jistě potěší Rebeku, která tu řezy zmiňovala a já tvé metody neznaje, jsem ji zrazovala. Jak je vidět, jde všechno, jen vědět jak:-). Děkuji.:yes:

Zdeni, ten je ale krásnej a v ústech ho úplně cítím a ty ostružiny mňam, mám ráda takové výrazné ovoce, má to šmrnc a ty máš 8.bod:yes:

Isahu, samozřejmě, že můžeš upéct v jedné formě, ale piškot se hůře rozřezává a drobí se. Takto se mi to zdá jednodušší. Pokud nemáš dvě formy, tak to upeč v kastrolu. Dospod dej peč. papír a půjde to dobře vyklopit.

Zdeni, podobně vysoké řezy s náplní a želatinou peču i na menším hlubokém plechu jako řezy. Aby mi želatina nestékala, vystřihnu si z pečícího papíru široký pruh a vložím ho mezi piškot a boky plechu a konce zaroliji do sebe nebo sepnu dopisní sponou a tím si výšku plechu nadstavuji. Papír dobře po obvodu na piškotu drží, protože je navíc přilepený ke krému. Po ztuhnutí jen papír odstraním.

Tématické fráze:
želatina se šlehačkou, želé do šlehačky, šlehačkové želé, šlehačková nápln do dortu, piškotový dort s ostružinami, koláč s ostružinovým želé, co upéct z ostružin, jak vyklopit želé, roláda s ostružinovým krémem, slehackovy dort s želé, šlehačková pěna se zakysanou smetanou, šlehačková dorty recept, želatina se šlehačkou recept, želé a šlehačka, rybízové řezy se šlehačkou, piskotove rezy se slehackou, dorty se šlehačkou, želé dort, dortíky se šlehačkou, dort se zele

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka polohrubá, sůl, ostružiny, cukr, voda, pudink vanilkový, rama cremefine, smetana zakysaná, ztužovač želatinový, cukr, jogurt, šlehačka, ztužovač želatinový, cukr, marmeláda, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu