Zdobení čokoládovou polevou
Pravdou je, že jíme i očima. I obyčejný moučník můžeme právě zdobnou polevou učinit lákavější. Právě o tento druh zdobení si říkají různé moučníky na plechu, makovce nebo řezy se strouhanými jablky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 339 kJ / 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 60,00 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 55,00 g |
Postup přípravy
Pro začátečníky: misku s čokoládou dáme do kastrůlku s trochou vody, vodu přivedeme k mírnému varu a čokoládu s tukem v nahřáté misce pomalu rozpustíme. Krok 2: Pevné čokoládové polevy také rozehřejeme ve vodní lázni, ideální je postavit je přímo do kastrůlku s horkou vodou vedle misky se základní polevou. Na sáčku odstřihneme roh, aby vznikl malý otvor. Krok 3: Na vychladlý korpus naneseme základní polevu. Základní polevu rozetřeme po celé ploše. Krok 4: Zdobící polevou vytvoříme rovnoběžné čáry v pravidelných rozestupech (šíře je libovolná). Krok 5: Špejlí či špičkou nože přejedeme kolmo přes namalované čáry v pravidelných rozestupech. Krok 6: Pokud budeme směr přejíždění špejlí střídat, získáme nový vzor. Krok 7: Barvy polevy na zdobení můžeme kombinovat podle fantazie. Krok 8: Volbou stejného směru přejíždění špejlí máme opět další variantu, při střídání směru je zdobení opět jiné
(více na fotopostupu).
Zveřejněno 13. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zdobení čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LLX
Moje poznámka
Zdobení čokoládovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LLX
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
zdobení vánočního cukroví,
cokolada na zdobeni cukrovi,
zdobení cukroví,
zdobení vánočního cukroví čokoládou,
jak zdobit cukroví,
zdobení cukroví čokoládou,
jak zdobit čokoládou,
zdobení dortu čokoládovou polevou,
vánoční cukroví zdobení,
bílá poleva na cukroví,
zdobení čokoládou,
jak zdobit vánoční cukroví,
čokoláda na zdobení,
čokoládová poleva z figurek,
jak zdobit cokoladovou polevou,
zdobení cukroví video,
technika zdobeni vanocniho cukrovi,
jak jednoduše zdobit čokoládou cukroví,
zdobení z čokolády,
cukroví s čokoládovou polevou
Suroviny:
čokoláda,
tuk ztužený,
poleva čokoládová,
poleva čokoládová,
poleva čokoládová
Komentáře (27)