Ražniči na plechu
Oběd upečený v troubě, téměř bez práce i špinavého nádobí, patří mezi favority. Mezi nejoblíbenější patří směs masa a brambor, doplněné například zeleninou. Vyzkoušejte naše ražniči na plechu s cibulí a anglickou slaninou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 263 kJ / 1 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,42 g |
Tuky | 26,77 g |
Vláknina | 36,60 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,35 g |
Sacharidy | 177,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do misky, lehce posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem a promícháme. Pokud grilovací koření obsahuje málo soli, tak ještě lehce dosolíme a opět promícháme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a lehce osolíme a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější proužky.
Krok 3: Plech lehce potřeme olejem, nebo vyložíme alobalem. Na něj rozprostřeme z misky brambory a vrstvíme maso, na kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo špek, klobásu nebo kabanos. Navrstvíme hodně cibule a opět posypeme grilovacím kořením.
Krok 4: Zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 200 °C asi 60 minut péct.
Krok 5: Na posledních 10 minut odkryjeme alobal a necháme dopéct dozlatova.
Krok 6: Hotové ražniči můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo oblohou.
Zveřejněno 14. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči na plechu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wrrX
Moje poznámka
Ražniči na plechu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wrrX
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 16 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
ražničí,
vepřové ražniči na plechu,
ražniči v troubě,
ražniči do trouby,
kuřecí ražniči,
ražniči recept,
recept na ražničí,
kuřecí ražniči do trouby,
vepřové ražniči na plech,
ražniči z trouby,
recepty ražničí,
recept raznici,
veprove raznici v troube,
raznici recepty,
kuřecí ražničí recepty,
razneci,
recepty na ražničí,
výborné ražniči,
kuřecí ražniči recept,
jak se dela razniči
Suroviny:
brambory,
kýta vepřová,
klobása,
cibule,
koření grilovací,
sůl,
olej
Komentáře (32)