Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na zelí

Příprava tohoto jídla je téměř bez práce. Stačí do pekáčku navrstvit kysané zelí, cibuli, okořeněné kuře a plátky slaniny a pak jen počkat, až se vše upeče. Jídlo výborně chutná s bramborovou kaší nebo knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,9 (76×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 982 kJ /
952 kcal
Bílkoviny12,48 g
Tuky85,17 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 5,61 g
Sůl14,00 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče rozložíme pokrájené a okapané zelí tak, aby byla v pekáči vrstva alespoň 1 cm. Krok 2: Zelí zakryjeme oloupanou cibulí nakrájenou na plátky. Na cibuli rozložíme rozporcované a okořeněné kuře, které poklademe plátky slaniny. Krok 3: Pečeme při 200 °C, až je kuře měkké. Kuře můžeme zakrýt alobalem. Nepodléváme, pouze kontrolujeme stav. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší a se zelím z pekáče. Vhodnou přílohou bude i houskový nebo bramborový knedlík.

TIP: Bramborová kaše a její další alternativy

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Super...taky vařím...hodně zelí...hodně kmínu...a černý pivo...půl hned na začátku..pod kuře....a pak polívam kuře když se péče kůže....v poslední fázi polívam výpekem...je to luxusní...hlavně k té kráse knedlík ;-);-)

Luxusní jídlo, zbožňuji ho. Dělala jsem bez slaniny, teď zkusím vaši variantu. Jako přílohu máme vařené brambory. Ovšem já bez brambor, jen kuře a zelí :-D

Výborné <3 <3 peču vždy kuřecí čtvrtky a cibuli promíchám na půlkolečkase zelím, slaninu dávám pod kuře. Miluju tuto klasiku už od dětství :yes:

Na tohle bezpracné jídlo se vždy těším. Obzvlášť, pokud mám domácí kysané zelí. Dělávám stejně, většinou bez slaniny a z koření používám pouze celý kmín. A jako přílohu mám nejraději houskový knedlík. :-K

Moc dobré kuřátko:)

Hmmm, to vypadá líkavě, asi udělám o víkendu<3

Výborné kuřátko, jen zelí musím dát příště více, bylo skvělé. :-*

Moc dobré to bylo, zbytek toho luxusního zelí si dáme zítra k pečenému jelítku :yes:

Zrovna mám v troubě a fantasticky to voní :-D
Budu podávat s bramborovým knedlíkem <3

Je to dobrota :-)

Taky dělám už několik let. Ale já dávám do hrnce napřed nakrájené brambory, potom zelí, anglickou nebo pikantní klobásku nadrobno a nakonec kuře a koření. Asi hodinu peču pod poklicí nebo alobalem a dopékám bez přikrývky. Brambory získají "boží" chuť.

Tento recept je hoooodně starý a jak tak koukám, prošel mnoha modifikacemi. Já přidávám ještě na kolečka nakrájenou a následně opečenou klobásu, kterou rozložím společně s cibulí na zelí. Co je ovšem zásadní surovina, která v tomto receptu chybí, je česnek! Kuře se má nejprve potřít česnekem utřeným se solí a následně posypat grilovacím kořením. Anglická slanina přijde pod kuře a na kuře nahoru plátky másla. Nejprve se peče v papilotu (např. alobal) cca hodinu, pak odkryté cca 30 minut. Podlévá se cca 1,5 dcl vody. Česnek toto jídlo posouvá do úplně jiných dimenzí. Tak vyzkoušejte a pak teprve hodnoťte!:-p

Toto jídlo vařím už x let.Tenkrát jsem ho někde objevila pod názvem Maminčino kuře.
U nás se dělá jednodušeji a příloha je čerstvý chléb.

Zdravím všechny,také děláme kuře na zelí,ale já je ještě okmínuji,neporcuji a do celého kuřete vložím okapané a pokrájené zelí( 1 sáček ) a druhým sáčkem zelí vyložím pekáček a na něj položím kuře.Podleji trochou vody a dám péct :-K

Zkuste se sterilovaným červeným zelím, například zn. Efko ze sáčku, je dobře ochucené.:-p

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
kuře na kyselém zelí s bramborem, pečené kuře na zelí, kuře na zelí se smetanou, kuře, pečené kuře na kyselém zelí, pečené kuře na zelí s bramborem, kuře pečené na kyselém zelí, recept na kuře, kuře pečené na zelí, kuře na zelí a brambory, recepty ze zelí, zelí, kurenazeli, kuřecí na zelí, recepty na kure, kuře na zelí v troubě, kuře na kysaném zelí, kuře nazelí, pečené kuře se zelím, recepty kure na kyselem zeli

Suroviny:
kuře, zelí kysané, slanina anglická, cibule, pepř mletý, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu