Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crumble s borůvkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 780 kJ /
1 859 kcal
Bílkoviny26,46 g
Tuky52,85 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy306,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Borůvky smícháme s polovinou množství cukru a nasypeme do máslem vymazané zapékací misky (můžeme rozdělit na 4 díly a každý zapékat zvlášť). Krok 2: Změklé máslo promícháme s moukou, zbylým cukrem, mandlemi a solí. Prsty vytvoříme drobenku, kterou v rovnoměrné vrstvě nasypeme na borůvky.
Pečeme 40 minut v troubě rozehřáté na 170°C.
Podáváme teplé, se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Zveřejněno 18. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7NG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q7NG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Velmi dobré, stojí za vyzkoušení. :-K<3

Neměla jsem mandle, ale i bez nich byl teplý crumble s čerstvými borůvkami a vychlazenou hustou zakysanou smetanou výborný :-)

Já dělávám z rebarbory a tyto ,, koláče" jsou hodně šťavnaté a samé ovoce.Je to chuťově něco jako klasika koláč se žmolenkou,ale bez spodní části - těsta.S borůvkami musí být báječný.:-p:-p:yes:

Vůbec jsem nevěděla co jsou to Crumble:-O:-8ale receptík by mne lákal;-):yes:+1

Jeste nikdy jsem nemela tu cest, ale mozna mam predstavu, jak to muze chutnat. Takze posilam 7. bodik a ukladam na vyzkouseni. :yes::-K

Takový koláč jsem ještě nikdy nejedla, vypadá to zajímavě:-p :yes::yes: +;-)

Jani, ten švédský koláč jsem už pekla, běhal nějaký čas po internetu - vím, že byl moc dobrý, ale suroviny si už nepamatuju. Tohle je, tuším, dávný anglický recept a vždycky jde o nějaké ovoce, zapečené s drobenkovou krustou. Nic složitého, ale vděčné...:yes:;-)

Hmm, příjde mi to trošku, jako suchý švédský koláč:-p:yes:

:yes: mňam, to je krása:-p+:yes:

Crumble znám s rebarborou nebo švestkami. Borůvky jsou dobré ve všem :-p:-p:yes:

Já jsem tentokrát použila mražené, ale je to pak celkově dost mokré, příště tam asi přimíchám trochu solamylu. Ale z čerstvých je crumble pochopitelně nejlepší (a ne tak mokrý) - prodávají je Vietnamci.
Díky za body :-K.

To je fakt jednoduché,ale kde na ty borůvky:-D:yes:

:yes::yes:teda to vypadá moc zajímavě a navíc docela lehké:yes::yes:+1

Tématické fráze:
crumble, crumble recept, cramble recept, švestkové crumble, cramble, recept ovocný crumble, crembl, borůvkové crumble, crumble se švestkami, kramble, švestkový crumble, crumble recepty, boruvkovy crumble, anglický crumble, recept crumble, recepty s boruvkami, něco s borůvkama, crumble švestkové, mražené ovoce do crumble, recept na crumble

Suroviny:
borůvky, mouka polohrubá, cukr krystal, lupínky mandlové, máslo, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu