Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Briošky s rozinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 597 kJ /
3 250 kcal
Bílkoviny81,31 g
Tuky93,47 g
Vláknina17,38 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,59 g
Sacharidy512,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme rogram : Príprava cesta. Krok 2: Vykysnuté cesto vyberieme, odoberáme z neho kúsky a tvarujeme okrúhle briošky s priemerom asi 4 cm. Necháme 45 minút kysnúť. Krok 3: Briošky potrieme vajíčkom rozšľahaným s mliekom a posypeme cukrom. Krok 4: Pečieme pri teplote 170 °C asi 10 – 15 minút, kým nie sú upečené. Krok 5: Briošky podávame ajo raňajkové pečivo s maslom alebo džemom.

Zveřejněno 19. 9. 2010

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy od Marjie Lambert : Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad z angličtiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky s rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wjA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky s rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wjA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-)Skvělé ,jen se po nich zaprášilo,potom přidám fotečku až stáhnu do pc.:yes:

A mne to pripadá, že silou-mocou musíte mať posledné slovo. Prosím, aby ste toho nechali, nepatrí to k receptu.
Pečte ako chcete, nepečte ak nechcete, je to vaše rozhodnutie, niekedy je múdrejšie mlčať.

Tak mi to připadá, že spagetka si hraje na tiskového mluvčího autorky receptu.

dominooo - zřejmě nečteš moc pozorně, že? Od samotného vložení receptu je zdroj uveden v POZNÁMCE pod receptem - takto:

Poznámka:
Recept je z knihy od Marjie Lambert : Chlieb z domácej pekárne. Je to preklad z angličtiny.

To by ho le tady autorka receptu musela mít uvedený, což by automaticky mělo být, když to není vaše autorská práce.

Sorry - autorka uvádí pramen, takže se ptejte autorky dotyčné knihy.

Ale já jsem svůj názor vyjádřila...ale o čem konkrétně v tomhle případě chcete polemizovat? O tom, že to briošky patří nebo nepatří máslo? já přece o tom nepotřebuji vést diskuzi, to je dané.O tom má vést diskuzi autorka-proč tam má ten olej, protože to je inovace, to je alternativa, ona má napsat, proč ho tam má, v čem je to lepší. Já jsem napsala jen poznámku k receptu, že bych tam dala místo oleje máslo, protože to je přece brioška. Ať se to pak jmenuje jinak, a ne brioška. To si pak můžeme nazývat recepty, jak chceme, když se tady nedodržuje to základní.Tak se teda ptám autorky, proč napsala recept na briošky? Na základě čeho? Vánočka je přece taky podobná. Mám doma knihu- Bible domácího pečení od Rose Beranbaumová Levyové, kde se dost věnuje právě brioškám. A znovu píšu, že jsem nepsala žádné chytračiny nebo novoty, prostě jen jak bych to udělala já a proč a hned jsem dostala odpověď ve stylu- co si dovoluji kritizovat, když tady ještě nemám žádný recept. První, který zde dám bude zcela jistě brioška.

dominooo - ale v tom se autorky musím zastat, je určitě ochotná diskutovat, jenže tys svůj názor taky napsala jako dogma a nedala prostor k diskuzi.Po ramenou se neplácáme, jen sdělíme, že se nám to líbí, nebo to přejdem, na tom není nic špatného. Ale přečti si svůj příspěvek - jasně naznačuješ, že se o tom bavit nebudeš, protože ... atd... tak kde je prostor pro diskuzi????

Ano jsem tu sice dva dny a už jsem se stihla přesvědčit, že ješitnost se projevuje fakt všude. je to snad server o vaření a pečení a s tím se taky pojí suroviny. A k těm je normální se vyjadřovat, pokud má někdo na to jiný názor. Ale podle diskuzí, které tu jsou, jsem nabyla dojmu,že se tu smí fakt akorát chválit a poplacávat po rameni. Když má tady někdo u nějakého receptu připomínku, tak je hned \\\"odstřelen\\\" názorem (zejména autorem receptu), že takto recept zní a že je dobrý. A to, že jsem zatím žádný recept nepřidala, přece vůbec nic neznamená. Předpokládám, že se zde nerazí heslo, nic jsi nepřidal, tak drž pusu. Mezi lidmi, kteří rádi vaří, pečou by snad měla panovat úplně jiná atmosféra- být rád za každou poznámku, novotu, připomínku, která může ten jeho recept vylepšit. Ale vy jste mě hned odbyla tím, že takhle je to v receptu, a že je to vlastně jedno, jestli máslo nebo olej, místo toho, aby jste o tom podiskutovala, řekla svůj názor, ale ne to, že tak je to v receptu a basta. Navíc já jsem tady nepsala žádné chytračiny nebo něco podobného, ale základní fakt, který vy si neumíte asi připustit, jen pro to, že vy to děláte s olejem.

Teri, jsou od pohledu parádni a pokud vím,tady nejde o něčí hrdost, ale o dobrý recept a ten i Francouz ocení :-D:yes::yes:

dominooo, nemienim sa s Vami hádať ani polemizovať, to k receptu nepatrí. Ste tu 2 dni a na tému "pravosti" sa tu diskutovalo veľakrát. To vás ospravedlňuje, že neviete, že tu sa žiaden recept na nič nehrá, ale my tu varíme a každý recept vítame;-)
Ďalšie pripomienky adresujte prosím do diskusie. Budeme všetci radi, ak aj vy pridáte výborný recept, zatiaľ tu od vás žiadny nie je.

Jestli jsou dobré nebo ne, o tom není třeba se bavit. A je jasné, že v každém koutě Francie budou brioche chutnat malinko jinak, ale zrovna v tomhle případě je to něco podobného, jako by jste právě tu svíčkovou nahradila vepřovým. Máslo v brioškách je totiž právě to, co je dělá brioškami, jinak se v podstatě jedná o obyčejnou kynutou buchtu. Takže tady není namístě říkat, že se to dělá jinde jinak, tohle je základní surovina. A navíc Francouzi jsou na své národní pokrmy tak hrdí, že za tohle by nás uškrtili. Já vím, že kuchařky- české, slovenské a jiné se snaží usnadňovat práci a nahrazovat suroviny, ale podle mě je to k ničemu, to pak rovnou můžeme zrušit pojmy "národní kuchyně" "národní pokrmy"....prostě do briošek patří máslo a konec.To, že se tam dá olej je jen nějaká alternativa, a pak nemluvme o brioškách. A o chuti není třeba se bavit, bezesporu dobré jsou, ale ať si to nehraje na brioche.

dominooo, tak ja v tomto prípade kľudne zhreším ;-):-D
A nikde netvrdím, že ide o "pravé" briošky, ktoré mimochodom aj vo Francúzsku podliehajú krajovým zvyklostiam a nepečú sa všade rovnako.
A čo je pravé ? Akú sú pravé halušky, pravá sviečková, atď ? Každý ich robí podľa svojich zvyklostí a rodinných tradícií.
Tento recept nie je z mojej hlavy, je z knihy . Vyskúšala som a chutili, je to chuťovo také, aké si pamätám z detstva z pekárne. Možno nie "pravé", ale dobré. :-D:-D:-D

Jen malá poznámka, pro briošky je typická jejich máslová chuť i vůně, takže bych určitě nahradila olej máslem...příjde mi to skoro jako hřích dělat briošky a dávat tam olej. To pak nejsou briošky.
A jen tak pro zajímavost-pravé francouzské brioche se dělají ze dvou druhů těst, které až spojením vytvoří tu pravou briošku.

Ďakujem ;-):-8

Tématické fráze:
briošky z domácí pekárny, brioška z domácí pekárny, briožka, briošky recept z pekárny, brioche recept, máslové briošky, domácí pekárna recepty, briošek, recept na francouzské briošky, www babicovy dobroty cz, francouzské briošky, bryošky, domácí briošky, máslová brioška, briozky recept, máslová brioche recept, brioška v domácí pekárně, francouzská brioška, brijošky, brioška domaci pekarna

Suroviny:
mléko, vejce, olej, cukr, zázvor mletý, květ muškátový, sůl, mouka hladká, droždí, rozinky, vejce, mléko, cukr krystal

Přidat fotografie receptu