Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekový bůček na pivě

Bůček, pivo a česnek, skoro až svatá trojice, která v kuchyni nikdy nezklame. Žádná složitá příprava, ani hora špinavého nádobí, vše připravíte i upečete v jednom pekáčku. A zatímco se oběd sám peče, můžete třeba luštit křížovku.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 756 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny128,03 g
Tuky225,08 g
Vláknina40,87 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 8,01 g
Sůl18,75 g
Sacharidy111,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kostky, přibližně 5x5 cm. Krok 2: Mouku, sušený česnek a grilovací koření smícháme a důkladně v něm obalíme kousky masa, které tlakem zploštíme. Krok 3: V pekáčku rozpálíme trochu oleje, kostky masa zprudka opečeme, až začnou zlátnout, podlijeme pivem do výše 2 cm, poklademe většími kusy cibule a stroužky česneku (polovinu oloupané, polovinu neoloupané), zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě na 170°C. Občas zkontrolujeme a podlijeme výpekem či doplníme pivem. Krok 4: Poté odkryjeme a pečeme dalších 20 minut, podléváme výpekem.

Pivo je lék a Češi ho mají nejlepší na světě. Jak se "tekuté zlato" vlastně vaří?

Zveřejněno 19. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový bůček na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOG5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový bůček na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOG5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Dnes k obědu s kaší a super. Pridala jsem zelené jablko ke konci nakrájené na silnější plátky. Podlila černým pivem. .:-p:yes:

Je to velice šmakézní! Ale, ten česnek loupám všechen, není to asi moc příjemné žvýkat a plivat šlupky na talíř... Pivo Holba Šerák se více než osvědčilo, i jako ingredience... ;-)

<3tak to je něco a velice lákavé:-)a o víkendu na chatičce bude bašta:-Quž se těším a díky :yes:

beda venerabilis 20. 5. 2016 18:00
Jen zkušenost načerpaná jindy: S pivem zacházet opatrně. Pokud byste jím podlévali celou dobu pečení, nahromadí se ve výpeku hořkost z chmele a spojí se s hořkostí tymiánu v grilovacím koření a chuť pokazí.

Pecka ! Dakujem. Do zmesi korenia som pridal aj "troska" cilli ;-)

bůček,česnek,pivo -to bude mňamka:yes:

buffalo: já ten důvod vidím, čerstvý česnek v sypké směsi už její strukturu změní a krom toho při osmažení masa dozlatova hrozí jeho připálení a zhořknutí.... v tomto případě preferuji sušený... ale je to jen o vašem rozhodnutí...

Zobrazit starší odpověď

Eliška: nevidím důvod, proč ne ;-)

pivo může být černé?

Urbanová Zdenka 12. 10. 2015 19:08
Jen bych opékala na sádle,nějak mi tam ten olej nejde,ale jinak Super :)


:yes::yes:

A uz tu mame zase jednu klasiku Plzensky gulas, mala obmnena ale podle prisad musi byt dobry. Vyskousim.:yes::-

No tak tohle musím co nejdřív zkusit! Česnek cpu i do buchet, jak se říká, navíc jsem vepřo-fanda a o pivu už vůbec nemluvím :yes:

Děkuji za prima recept. Dnes jsem dělala a je to opravdu moc dobré. Akorát jsem přidala trochu méně česneku a dala navíc sůl. Bez té si asi vaření neumím představit. :)) dávám bodík

nekonečný labůžo...pokaždý s tímto jídlem sklidím totální úspěch u všech strávníků:yes:

Springflower: super ;-):-):yes:

totální žrádýlko, dávám palec! :yes:

Ho,ho,hó:-! Odcházím. Říkala jsem si, že už dnes nebudu nic jíst. Copak to jde, u takových receptů:-? Ta fotka je jak živá:-O....+1:yes:

janíčka: není zač, dík za komentář :-K;-)

janíčka 9. 6. 2011 09:16
luxuska mnamka moc dobre dik za recept :-p:yes:

Lidus, tak přeji, ať chutná ;-)

To vypadá víc než dobře. Jdu nato. jen jako přílohu zvolím hrachovou kaši:-8.Tak uvidíme,když už jsem ten hách namočila;-)

Lenko, tak držím palce ;-):yes:

Zdravím,dnes zkouším,ted sem šupla do trouby,dám vědět jak to dopadlo...:-))

Ivano63, jsem moc ráda, že chutnalo, s tím špenátem a brknedlem to bude lahůdka ;-):-p:yes:

Dopadlo to výborně moc nám chutnalo, příště jako přílohu udělám špenát s bramborovým knedlíkem, dnes nebyl čas.:-):-K

Ráno jsem přemýšlela co udělám, když tu mám jen vykoštěný bůček, tak jsem mrkla na recepty a ejhle, česnekový bůček na pivě vypadal tak lákavě:-8. Právě jsem ho šoupla do trouby, už když jsem ho opékala tak vypadal moc dobře. Dělám k tomu bramborovou kaši. Dám vědět jak to dopadlo a posílám bodík+ :-)):yes:

Sanynko, tak dobrou chuť a díky ;-)

U nás se právě peče:-p. Už se nemůžeme dočkat:-)). Šup tam s bodíkem:-K:yes:

Pavli, tak to jsem moc ráda, že se povedlo a přítel neběžel pro pivko zbytečně :-8;-)

Ivi, tak jsem dnes vyzkoušela, samozřejmě jsem při nákupu zapomněla na pivo, tak jsem pro něj přítele hnala do krámu. Bylo to výborné! Bramborový knedlík a špenátek jako příloha. Díky a bodík posílám :-K:yes: +13

To musím v nejbližší době prubnout:yes::-p+12

Tématické fráze:
bůček na pivu, peceny bucek s cesnekem, pečený bůček na pivu, bůček na pivě, pečený bůček na pivě, vepřový bůček na pivu, jak dlouho pečeme bůcek, pečený bůček na česneku, bucek pečený na pivu, vepřový bůček na pivě, búček s česnekem, peceny bucek na cernem pive, peceme bucek, recepty búček na pivu, pečený bůček na černém pivu, bůček v pivu, cesnekovy bok recept, česnekový bok, bůček, obalovany bucek

Suroviny:
bůček, mouka polohrubá, česnek sušený, koření grilovací, česnek, cibule, olej, voda, pivo světlé

Přidat fotografie receptu