Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidla ze švestek

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 1740 min Doba přípravy: 1740 min

1740 min (1740 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 667 kJ /
10 198 kcal
Bílkoviny45,50 g
Tuky14,00 g
Vláknina175,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 385,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyloupané švestky na robotu rozsekáme, dáme do širšího hrnce, přidáme ocet a cukr, promícháme a necháme 24 hodin stát v chladnu. Pak dáme do trouby na spodní mřížku a dusíme na 180°C 4-5 hodin, až se vydusí na 1/2-1/3 objemu a zhoustnou. Občas promíchám. Horké plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme, nezavařujeme.



Původní recept uvádí-vařit na sporáku, nemíchat.

Zveřejněno 21. 9. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Zdroj-časopis Receptář asi 30 let starý.

Recept je od p.Soukupové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidla ze švestek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8Ov

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidla ze švestek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8Ov

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dělám stejný poměr surovin jako je uvedeno v receptu, také nechám odležet, ale dělám na sporáku na pevná paliva, kterému u nás na Moravě říkáme "šporhelt". Pomaličku dusím a nesmím zamíchat, jinak se přichytnou ;-)

Evi, povidla vypadají nádherně:yes: taky jsem je kdysi dělávávala, že bych si to zopakovala ?:-D:yes: +

Holky díky:-))
Jaruš,ze 7 kg to není moc,letos jsem dělala už 2x.Některý rok nejsou švestky a povidla vydrží několik let,taky něco rozdám po rodině:-))

Povidla dělávám jinak, ale tento recept ukládám a určitě také vyzkouším:yes:+5

Tento slivkový lekvar robím vždy, keď je dobrý rok na slivky/tento rok som nemala/, ja som ho pomenovala ako "Nočný lekvar/ večer si ho pripravím /nerozsekám len vykvôstkujem/, dám do hrnca, zakryjem a na miernom ohni nechám variť do rána, kým nevstanem. Odkryjem, zamiešam, medzitým sa naraňajkujem a potom dávam do fliaš a do suchého dunctu a je hotovo.

taky jsme doma dělávali povidla,pamatuji se jak je babička míchala na sporáku a jak to strašně vonělo.;-)já jsem to ještě nikdy nezkoušela;-)+1:yes:

:-O Tý jo, Ty vaříš povidla ze 7 kg švestek? Tak to já z 2,5 kg a mám je na dva roky :-8 Ale je fakt, že u nás nejvíc jede tvaroh. Ale povidla se takhle dělají moc dobře, je to skoro bez práce :yes:

Tato povidla jsou výborná, dělávám je také. Letos bohužel nemáme švestky.:yes:

Tématické fráze:
recepty ze švestek, švestky recepty, co ze svestek, povidlí, švestky povidla, svestkove povidli, recepty se svestek, povidlí recept, jak se vaří povidla, švestky na povidla, povidla ze švestek v troubě, švestky recepty povidla, vaření povidlí, švestky, povidla svestky, švestky povidla recepty, recepty z švestek, recepta ze švestek, povidla, recept ze svestek

Suroviny:
švestky, ocet, cukr krystal

Přidat fotografie receptu