Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh plněný houbami

Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například houbová s bylinkami bude skvělá volba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jitka a Vlastik

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie600 kJ /
143 kcal
Bílkoviny8,18 g
Tuky1,72 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy necháme rozmrazit, důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme. Krok 2: Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít např. houby naložené v soli. Krok 3: Cibuli s česnekem osmažíme na másle, přidáme houby, orestujeme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a libeček. Směs okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí. Pokud použijeme houby nakládané v soli, tak směs už nesolíme. Směs dobře promícháme a necháme vychladnout. Krok 4: Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí. Aby se nám pstruzi na pánvi nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce. Krok 5: Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně křupavá. Krok 6: Podáváme s opečenými bramborami.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh plněný houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh plněný houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

František Vaške:když domů přivezu z chaty po víkendu chycených 6 pstruhů, nedokážu je najednou sám sníst. nezbývá, než něco dát sousedům, něco udělat hned a něco do mražáku,ať si to můžu udělat přes týden,víš?;-)

František Vaške:co se tak rozčiluješ???:-D:-DVždyť to dělat nemusíš;-)

František Vaške: fajn, ulov, přivez :-D:-D:-D Já mám to štěstí, že mám zdroj od bratra, znám lidi, který ten z´droj nemáj, divný cooooo :-O:-O;-);-)

František Vaške 5. 9. 2011 16:05
Proboha, už ten začátek receptu : Pstruhy necháme rozmrazit. Hotovo, tečka, končím ! Existuje v ČR v roce 2011 nějaký důvod, proč si cpát do hlavy českou sladkovodní rybu, která není čerstvá ? Jaký je důvod, kupovat ausgerechnet pstruha MRAŽENÉHO !? Nebo je snad autor dokonce takový pašák, že si sám čerstvého pstruha zmrazil ? Nemám slov. Kupte si mraženého pangasa, vážení autoři, to pro vás bude tak akorát. A udělejte si ho s bůčkem a hranolky a polijte kečupem.

Nedávno jsme tady obdivovali pstruha na másle a já koukám, tady taková nádhera! Pstruh je super masíčko, rozhodně si to ukládám!!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pstruh na houbách, plněný pstruh, naložený pstruh, pstruh plněný, naložené houby, ryba na houbach, nakladany pstruh, recept na pstruha v troubě, pstruh na pánvi, nejlepší recept na pstruha, plněné ryby, kucharka pstruh, pečený pstruh na houbách, nalozeny pstruh recept, nakladane ryby, plněná ryba, pstruh plněný houbovou směsí, plněný pstruh s hříbky, pstruh naložený, pečeme pstruha

Suroviny:
pstruh, slanina anglická, houby, cibule, máslo, olej, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín drcený, libeček, petrželka, mouka hladká

Přidat fotografie receptu