Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba tepelné úpravy: 180 min

180 min (180 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 797 kJ /
5 210 kcal
Bílkoviny280,93 g
Tuky367,98 g
Vláknina79,75 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 4,17 g
Sůl9,50 g
Sacharidy181,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Deň vopred som si pripravila čabajkovú klobásovú plnku. Krok 2: Do misy som dala mleté mäso, soľ, obe papriky, mleté čierne korenie, práškový cukor, drvenú rascu, prelisovaný cesnak a spracovala som so studenou vodou na vláčne mäsové "cesto". Misu s plnkou som prikryla fresh foliou a odložila na 24 h do chladničky. Krok 3: Plát bôčiku som naklepala, osolila, potrela prelisovaným cesnakom a čabajkovou plnkou. Zvinula som naplnený plát do tvaru rolády. Roládu som previazala potravinárskym motúzom, aby držala tvar a vložila do pekáča. Krok 4: Vrch rolády som osolila a posypala rascou. Obložila som ju cibuľou, pridala som bravčovú masť a podliala vodou. Krok 5: Pekáč prikrytý alobalom som vložila do trúby Vyhriatej na 160 stupňov a piekla som 3 hodiny. Priebežne som roládu kontrolovala, prelievala vypečenou šťavou a podľa potreby som podliala horúcou vodou. Na posledných 15 minút som odstránila alobal, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a zapiekla do chrumkava. Krok 6: Nechala som roládu odpočinúť, odstránila som opatrne povraz a ostrým nožom som ju nakrájala na cca 2 cm pláty. Môže sa podávať za tepla so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou, čalamádou alebo s dusenou kyslou kapustou a knedľou. Za studena ju môžeme podávať s krajcom domáceho chleba a sezonnou zeleninou alebo ju môžeme použiť ako súčasť obložených mís.

Zveřejněno 25. 9. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastná kreácia. Plnku som pripravila podľa receptu na čabajskú klobásu. Foto dodám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8gL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8gL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Janka Remková, samozrejme sa dá čabajková plnka použiť aj do kotliet, dá sa ňou naplniť aj kura, atd.,...:-))

Dakujem za bodík, ...a ked vyskúšaš, prosím, daj vedieť,ako chutilo:-K

Mám doma plát bůčku tak to při nejbližší příležitosti prubnu:-p:yes:+1

Ano Janka, máš pravdu, tá náplň je super a je aj ostrá, akurát nie je zaúdená - inak presne ako čabajka. Dakujem:-K

Teda Ibi, ta náplň mne hodně zaujala!!:-O Určitě by se dala použít třeba i do kotlet, naplnit s ní kuře, no, dost, jinak se budu muset jít najíst!! Super:-!:yes::yes:

Tématické fráze:
pečená masová roláda, peceni masove rolady, bučkové rolady, pečené rolady, bůčková roláda, cim naplnit buckovou roladu, pečená roláda, pečené masové rolády, masové rolády s bucku, bůčková roláda v alobalu, pečení rolády masové, pomalu pečená kuřecí roláda, čím naplnit bůček, masová roláda pečená, jak dlouho pect masovou roládu, masová rolada z bučku, roláda pečená v alobalu, jak pec masovou roladu, naplne do masitych roláda, nápln do masové rolády

Suroviny:
bůček, cibule, sůl, kmín drcený, česnek, sádlo vepřové, plec vepřová, česnek, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř, cukr moučkový, kmín drcený

Přidat fotografie receptu