Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba tepelné úpravy: 180 min

180 min (180 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 797 kJ /
5 210 kcal
Bílkoviny280,93 g
Tuky367,98 g
Vláknina79,75 g
Cholesterol 826 mg
Sodík 4,17 g
Sůl9,50 g
Sacharidy181,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Deň vopred som si pripravila čabajkovú klobásovú plnku. Krok 2: Do misy som dala mleté mäso, soľ, obe papriky, mleté čierne korenie, práškový cukor, drvenú rascu, prelisovaný cesnak a spracovala som so studenou vodou na vláčne mäsové "cesto". Misu s plnkou som prikryla fresh foliou a odložila na 24 h do chladničky. Krok 3: Plát bôčiku som naklepala, osolila, potrela prelisovaným cesnakom a čabajkovou plnkou. Zvinula som naplnený plát do tvaru rolády. Roládu som previazala potravinárskym motúzom, aby držala tvar a vložila do pekáča. Krok 4: Vrch rolády som osolila a posypala rascou. Obložila som ju cibuľou, pridala som bravčovú masť a podliala vodou. Krok 5: Pekáč prikrytý alobalom som vložila do trúby Vyhriatej na 160 stupňov a piekla som 3 hodiny. Priebežne som roládu kontrolovala, prelievala vypečenou šťavou a podľa potreby som podliala horúcou vodou. Na posledných 15 minút som odstránila alobal, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a zapiekla do chrumkava. Krok 6: Nechala som roládu odpočinúť, odstránila som opatrne povraz a ostrým nožom som ju nakrájala na cca 2 cm pláty. Môže sa podávať za tepla so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou, čalamádou alebo s dusenou kyslou kapustou a knedľou. Za studena ju môžeme podávať s krajcom domáceho chleba a sezonnou zeleninou alebo ju môžeme použiť ako súčasť obložených mís.

Zveřejněno 25. 9. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastná kreácia. Plnku som pripravila podľa receptu na čabajskú klobásu. Foto dodám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8gL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená bůčková roláda s čabajkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8gL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Janka Remková, samozrejme sa dá čabajková plnka použiť aj do kotliet, dá sa ňou naplniť aj kura, atd.,...:-))

Dakujem za bodík, ...a ked vyskúšaš, prosím, daj vedieť,ako chutilo:-K

Mám doma plát bůčku tak to při nejbližší příležitosti prubnu:-p:yes:+1

Ano Janka, máš pravdu, tá náplň je super a je aj ostrá, akurát nie je zaúdená - inak presne ako čabajka. Dakujem:-K

Teda Ibi, ta náplň mne hodně zaujala!!:-O Určitě by se dala použít třeba i do kotlet, naplnit s ní kuře, no, dost, jinak se budu muset jít najíst!! Super:-!:yes::yes:

Tématické fráze:
pečená masová roláda, peceni masove rolady, bučkové rolady, pečené rolady, bůčková roláda, cim naplnit buckovou roladu, pečená roláda, pečené masové rolády, masové rolády s bucku, bůčková roláda v alobalu, pečení rolády masové, pomalu pečená kuřecí roláda, čím naplnit bůček, masová roláda pečená, jak dlouho pect masovou roládu, masová rolada z bučku, roláda pečená v alobalu, jak pec masovou roladu, naplne do masitych roláda, nápln do masové rolády

Suroviny:
bůček, cibule, sůl, kmín drcený, česnek, sádlo vepřové, plec vepřová, česnek, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř, cukr moučkový, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu