Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková jablková buchta

Jako každý podzim ve sladkém pečení kralují jablka. Pojďme si z nich připravit tento nadýchaný a šťavnatý moučník. K ruce nám při jeho přípravě bude stačit hrníček a za chvíli se celou kuchyní rozvoní skořice a jablka.

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 896 kJ /
4 995 kcal
Bílkoviny104,62 g
Tuky48,87 g
Vláknina31,40 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 1,15 g
Sůl3,26 g
Sacharidy1 018,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 2: Heru, vejce a cukr vyšleháme v míse do pěny. Krok 3: Mouku smícháme s pudinkovým práškem, solí a práškem do pečiva a přidáme do směsi. Krok 4: Postupně přiléváme mléko. Těsto se může jevit jako sražené, ale to nevadí. Polovinu těsta rozetřeme na připravený plech. Krok 5: Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nahrubo nastrouháme. Krok 6: Těsto na plechu poklademe jablky, posypeme vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami. Krok 7: Na náplň nalijeme druhou polovinu těsta. Krok 8: Pečeme v troubě při 230 °C po dobu 10 minut, poté snížíme teplotu na 175 °C a dopečeme dorůžova.

TIP: Top 7: Hrníčkové moučníky

Zveřejněno 25. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková jablková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková jablková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:yes::-p+1;-)

to se jen zdá,ale není to zase tak moc sladké.Kdo chce,tak může dát klidně míň.:-p

:yes:uloženo,vypadá krásně:-*

mě to množství cukru až tak neudivuje, připomíná mi to trochu poměrem surovin třeba Šalamounovy řezy, kde je také cukru co mouky ( 2 hrnky mouky jsou skoro 1/2 l, hrnky se většinou berou jako 250ml...), takže proč ne?;-)

Opravdu 1/2 litru cukru ?

Hezkéééé, mooc hezké :-! Jen se mi zdá toho cukru hodně, ne?

kolik cukru:-O:-?

ńemusim testovat vypada dobre asi takovy bude 1bod:yes:k

Ďakujem za doplnenie, takže už ho môžem otestovať:-).

omlouvám se,špatně jsem to napsala;-)

A ešte toho krupicového cukru koľko vlastne, lebo 1/2lkrupicového cukru-to mi nie je z tohto celkom jasné...

V surovinách sa mlieko nespomína a v postupe áno...koľko asi toho mlieka, akú konzistenciu má mať to cesto? Ďakujem. Ináč koláčik vyzerá dobre:-).

nemá tam být s pudinky a né s podinky

Tématické fráze:
buchta s jablky, jablková buchta, hrnková buchta z jablek, jablková buchta s pudinkem, rychlá hrnková jablečná buchta, buchta s pudinkem a jablky, rychlá hrnková buchta s jablky, rychlá hrnková jablková buchta, buchta z jablek hrnková, ořechová buchta s jablky, hrnkova buchta, hrnková jablečná buchta, jablková buchta s ořechy, buchta s jablky a pudinkem, buchty s jablky, hrnková buchta s pudinkem, buchta s jablky a ořechy, hrnkove buchty, rychlá hrnková buchta z jablek, hrnková kuchařka

Suroviny:
tuk hera, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudink vanilkový, sůl, prášek do pečiva, cukr vanilkový, jablko, ořechy, rozinky, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu