Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Střecha

Sváteční dezert s názvem střecha vypadá opravdu skvěle. Většinou se připravuje z Bebe sušenek, protože příprava je snadná a rychlá. Pokud si ale chcete dát záležet, upečte si světlý a tmavý piškotový korpus, který slepíte jemným máslovým krémem.

Hodnocení receptu je 4,9 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 112 min Doba tepelné úpravy: 8 min

120 min (112 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

30x45

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 169 kJ /
9 123 kcal
Bílkoviny114,64 g
Tuky624,05 g
Vláknina25,46 g
Cholesterol 3,36 g
Sodík 965 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy717,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, který pomažeme sádlem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Vejce s cukry vyšleháme. Po lžících přidáváme olej. Potom lehce vmícháme vařečkou mouku a rozetřeme na plech. Krok 3: Pečeme asi 8 minut. Mezitím připravíme těsto na tmavý piškot. Vejce s cukry vyšleháme, po lžících přidáváme olej a nakonec vmícháme vařečkou mouku a kakao. Krok 4: Rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme 8 minut. Krok 5: Necháme vychladnout a rozkrojíme každý plát piškotu podélně na tři stejné díly. Krok 6: Krém:
V mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé zašleháme máslo, cukry, rum a vyšleháme do pěny. Želé medvídky nakrájíme na malé kousky a zamícháme do krému. Krok 7: Postupně na sebe spojíme krémem střídavě tmavý, světlý, tmavý, světlý a tmavý pruh, dáme na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 8: Po ztuhnutí rozkrojíme nožem úhlopříčně (z rohu do rohu). Krok 9: Šestý pruh potřeme krémem a na polovinu postavíme kratší rovnou stranou první část střechy, delší kolmou stranu opět potřeme krémem a přiložíme druhou část střechy, pořádně přitiskneme a šikmé strany potřeme zbylým krémem a necháme opět ztuhnout. Krok 10: Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, střechu polijeme a necháme ztuhnout.

TIP: Jak připravit hladkou a krásně lesklou čokoládovou polevu?

Zveřejněno 25. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Střecha

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gGB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Střecha

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gGB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Marcela Kr.: Každý podľa svojej chuti. Ak ste ju upiekla s týmto krémom a nechutila Vám, je to v poriadku. Ja napríklad nemám rada krémy s mascarpone alebo tvarohom.

Omlouvám se za upřímnost, ale dát do kaše z hrnku mléka a 2 lžic mouky 500g másla je opravdu dobrodružství. Vyjde z toho nechutný mastný krém a nezachrání to ani rum. Chápu, že to musí držet, ale musí to být taky k jídlu.

:-)<3:yes::yes::-K

Výborný zákusek, sklízel jen samé pochvaly. Je sice trošku pracnější, čokoládová poleva ale skryje veškeré případné nedostatky (hlavně při šikmém rozkrojení před vlastní stavbou střechy), takže se není čeho bát. Někdy příště udělám zase, jen to chce víc strávníků, nakrájíte i víc než 12 kousků (záleží na tom, jak široké je chcete).

kucerova45: taky mě zajímá na jaký plech

kucerova45:děkuji budu zkoušet na velikonoce:-):yes:

EVINA77 na klasickou velikost 30 x 45 cm.;-)

krásná ,,,můžu se prosím zeptat na jak velký plech je recept ???:yes::yes:

PaCaOl: Ano, je to krásně nafoceno, ale to co mě mate je 5 fotka od vrchu, kde ta tmavá strana působí delší :-O Možná je to jen optický klam, nevím, ale přiznám se, že mi to nejde do hlavy :-) Omlouvám se, ale chtěla bych střechu zkusit a tak se chci ujistit, že jsem vše správně pochopila ;-)

Pavlaaaa: Koukněte na fotografie - šipkou dolů - pěkně nafoceno ;-)

Dobrý den. Já jsem asi méně chápavá :-8 Jak se ta střecha postaví? To slepím jen 5 pruhů a na ten šestý to něják postavím? Může to tady někdo vysvětlit méně inteligentní populaci :-8 Jinak, nádhera, určitě zasloužený bodík :yes:

Nalákala mě vaše střecha,k pečení ještě jsem nedělala tu bude legrace:-D:-)):-K:yes:

Ty jo...klobouk dolů za trpělivost;-):-K jednou vyzkouším a budu u toho znova maturovat:-D:-)):yes:

Terko, děkuji za pochvalu, příště je potřeba polevu nechat chvilku vychladnout.;-)

Střechu jsem dělala teď o víkendu a musím teda říct že byla fakt výborná! Dá to dost práce ale výsledek určitě stojí za to, všichni mi ji moc chválili. Jen jsem měla trochu problém při polívání čokoládou, trochu se mi "rozpatlala" a nebylo to tak úplně vzhledné, ale při nakrájení se to ztratilo..:-)

vypada to fantasticky urcite to vyzkousim :-D a jeden bodik leti k ostatnim

Já zírám,jak je někdo šikovný a to ty moje jmenovkyně opravdu jseš.:yes:+1 je to nádhera i krásně nafocený postup;-)tiše závidím:-8

Střechu jsem skoušela o výkendu syn mněl osumnáct na poprvé se mi i povedla bezva recept, akorát s těmi bombony to jde špatně krájet jinak supr.::-p:-p:yes:

To vypadá moc krásně:-)a hlavně se mi v tom líbí ten balíček želé medvídků:-) Také jsme dělávali podobnou střechu,akorát z bebe sušenek,a mezi to banán:-) Ale tohle vypadá ještě lépe:-) dávám bodík.:yes:

Určitě to vypadá nádherně, ale proč tu nikdo nenapíše, jak to chutná, jaký je piškot, krém, jak se s tím pracuje, jaký s tím měl kdo úspěch...atd., prostě svoje zkušenosti. Copak to tady nikdo nevyzkoušel?

Chytám se na to už dlouho, že to vyzkouším.Vypadá to nádherně.:yes:

Opravdu nádherný kousek,mistrně uděláno a vyfoceno moc díky +bodík:-p:yes:

:-O:-p+1:yes:

Všem moc děkuji, ale zase tak složité to není. U rozříznutí si stačí pomoci tím, že dáme slepený řez na hranu válu a už jen vedeme nůž podle ní. Důležité je, aby vše bylo pěkně stuhnu;-):-Kté.

Nádhera :-O:-p:yes::yes:

:-p moc pěkný...šíkulka:yes:

Nooo, vypadá to fantasticky, ale taky docela náročně. Zaslouženě pro Tebe bodík, ale upřímně,zkoušet to nebudu. Tolik času u vaření a pečení nemám. :-S

Nádhera, za tu by se nemuseli stydět ani ve vyhlášené cukrárně ;-):yes:.

Kučerová, teda ta je:-! takovou bych si dala i na domeček:-)) Dávám ti 15.bod:yes:

Vy ste tu všetky tak šikovné ako cukrárky:-Oja by som toto v živote neupiekla;-(,nádhera:-K:yes:

non comment:-!:-O:yes::yes::-K:-8

Opravdu moc hezké;-):yes:

Bože to je krása, jsi šikulka:yes:.Už se vidím jak se mi to nepovede přesně rozříznout i když výsledek možná chuťově skvělý, ale ten vzhled, na to jsem asi nemehlo:-OV každém případě máš bodík:yes:

Myslím si, že už jsem toho v životě napekla dost, ale střecha je pro mě stále ještě pole neorané, tato mě láká tolik, že se do ní asi pustím, zatím posílám bodík. :yes::-K + 8

paráda jak pro oko, tak pro mlsný jazýček :yes:

kucerova45 , já obdivuji už to, jak jsi dokázala popsat postup, na to já bych si fakt netroufla. Krásně nafoceno, hodně zajímaví jsou i ti medvídci, takže není o čem dlouze polemizovat, máš to za plusa.;-):yes:

Kučerová45:-) tak to je paráda. Střechy jsou jedno z mála, co mě v cukrárnách vábí a ta vaše je opravdu nádherná:-p. Takže pro mě další kousek do sbírky a pro vás boďka:-). A parádní foto postup:yes:. To je super:-K.

:-p:yes:+1další dobrá mlska:-p

Tématické fráze:
piškotová střecha recept, střecha recept, moučnik střecha, recept na moučník střecha, pečená střecha, piškotová střecha, zakusek střecha, cukrovi strecha, recept na střechu, moučník střecha postup, recept střecha, řezy střecha, pečení střecha, střecha moučník, strecha zakusek recept, střecha zákusek, střecha cukroví, pečení střechy, recepty střecha, recept na piskotovou strechu

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, kakao, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, mouka polohrubá, rum, želé medvídci, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Přidat fotografie receptu