Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolované řízky s křenem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouhaný křen rozšleháme s máslem na hustou směs. Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme křenovou směsí (tloušťka asi 1 cm). Přidáme párek a zarolujeme jako španělského ptáčka. Krok 2: Rolky vložíme do varné mísy, podlijeme trochu vodou. Mísu není potřeba vymazávat tukem, neboť tuku budeme mít v míse za chvíli z másla až, až. Krok 3: Přiklopíme a dáme do trouby, předehřáté na 220-250°C. Necháme v klidu péct asi 20-25 minut. Krok 4: Potom odstraníme pokličku a pečeme dál ještě asi jednu hodinu. Průběžně maso obracíme, aby bylo ze všech stran rovnoměrně opečeno. Pokud by se nám zdálo, že v míse máme už málo šťávy, tak podlijeme trochou vody.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Poznámka autora Jitka a Vlastik

Podáváme s bramborovou kaší, posypanou osmaženou nadrobno nakrájenou cibulkou a politou šťávou z rolek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolované řízky s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolované řízky s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ozz

Marie

Komentáře (1)

Je to krásné a určitě chuťově báječné. Do rolek strkám kde co. Ale křen jsem ještě nezkoušela, takže určitě udělám. Díky paráda :yes::-))

Tématické fráze:
vepřový ořech, vepřová kýta ořech, vepřové maso ořech, ořech-vepřové maso, vepřové plátky s křenem, vepřová kýta - ořech, maso ořech, recepty s křenem, recepty maso s křenem, řízky z vepřového ořechu, veprovy rizek rolovany, bramborová kaše s křenem, maso-ořech, vepřové na křenu, ořech vepřové, vepřový ořech recept, vepřová kýta ořech recepty, vepřový ořech recepty, vepřové řízky s křenem, rolovane kolacky

Suroviny:
kýta vepřová, máslo, párky lahůdkové, sůl, křen

Přidat fotografie receptu