Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s jogurtem a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 886 kJ /
3 558 kcal
Bílkoviny243,70 g
Tuky273,25 g
Vláknina7,19 g
Cholesterol 627 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,21 g
Sacharidy29,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady. Krok 2: Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Krok 3: Plátky namáčíme do marinády a klademe na sebe do kastrólku. Krok 4: Přikryjeme poklicí a dáme do lednice přes noc uležet. Krok 5: Druhý den maso dáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády, poklademe anglickou slaninou nakrájenou na tenké plátky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, rozdrobíme bujón a zalijeme vodou tak, ať je maso potopené. Krok 6: Přikryjeme, dáme do předehřáté trouby a na 190°C, dusíme do změknutí masa. Krok 7: Během dušení doléváme vypařenou vodu a maso obrátíme. Kdo chce mít více šťávy, nenechá vodu úplně vypařit a zahustí kukuřičným škrobem. Podáváme s bramborem, rýží, hranolkami. Místo kysané smetany můžeme dát jen jogurt.

Zveřejněno 26. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s jogurtem a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1NO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s jogurtem a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1NO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-K:-p:yes:

Dělala jsem podle tohoto receptu,ale koukám,že je to stejné,jen malinko odlišné surovinky-(okurka a obyč.hořčice,sojovka-(jinak bych vložila receptík),tak přidám fotečky.http://www.tradicnirecepty.cz/hlavni-chody/hovezi-...Moc dobré,pochutnali jsme si!!!:-pMěla jsem hovězí krk,bylo to udělané do měkka,masíčko se rozpadalo.Jen s jogurtem bez zakysanky.

:-p:-*;-):yes:...+1

Díky:-))

:-p+:yes:

Zajímavý recept,ukládám a posílám bodík.:yes::-p

:yes::yes::-pMoc zaujímavý recept,ukladám

:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí šál recepty, hovězí vrchni sal recept, hovězí vrchní šál recepty, hovězí šál, hovězí se smetanou, hovězí šál recept, hovězí zadní vrchní šál recept, hovězí vrchní šál, hovězí na houbách se smetanou, hovězí zadní vrchní šál, zahuštění zakysanou smetanou, hovězí maso se zakysanou smetanou, babicovy dobroty houbová omáčka, hovezi zadni vrchni šal recepty, hovězí maso s jogurtem, vrchni šal recept, hovězí zadní šál recept, vrchni sal hovezi, hovezi maso v jogurtu, maso se zakysanou smetanou

Suroviny:
hovězí zadní, slanina anglická, cibule, bujón, škrob kukuřičný, smetana kysaná, jogurt bílý, česnek, hořčice kremžská, olej, chilli, koření oregáno, paprika sušená sladká, sůl, koření steak 7 pepřů

Přidat fotografie receptu