Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený úhoř na žampiónech

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Úhoře řádně očistíme, prosolíme a obalíme v mouce smíchané s kořením Tandori Masala. Krok 2: Prudce osmažíme na pánvičce s obou stran. Krok 3: Na vymaštěný plech dáme polouvařené brambory nakrájené na kolečka.
Brambory osolíme a posypeme provensálským kořením.
Na brambory dáme sterilované žampióny a na ně opečeného úhoře. Krok 4: Vše dáme do rozpálené trouby zapéct asi na 40 minut.

Zveřejněno 27. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený úhoř na žampiónech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0rw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený úhoř na žampiónech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0rw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Tak to je tutovka, já bych si taky nepochutnával na štice a candátu kdybych si je nechytl sám. Petrův zdar ;-);-);-)

Colombo takže mám vlastně štěstí, že si všechny tyto ryby sama nachytám ;-) pěkně se zrelaxuji a ještě ušetřím za ryby :yes::-))

Bohužel, je to jedna z našich nejdražších ryb, kilo živé váhy stojí cca 350,-Kč stejně tak drahá je i štika, candát a sumec ;-);-);-) Takové ryby kupujte jen na výlovech tam je cena až poloviční a tedy velmi dobrá !;-)

Colombo tak to jsem netušila, že dát si někde úhoře je tak drahé :-O:-O Ještě, že ryby kupovat nemusíme a pěkně si je ulovíme;-):yes:

Tak to je luxusní dobrota. Jen jeho cena je katasrofa - Brno farmařské trhy 1O dkg uzeného úhoře 110,-Kč. Když dal pán dva kousky i s hlavou na váhu tak chtěl 325,-Kč.:-D:-D:-D Málem jsem ho poslal někam....., ale raději jsem odešel opodál.:-)):-)):-))

Nikde jsem ho ani neviděla prodávat...:-// Počkám a v létě si ho objednám v třeboňské Šupině...;-):yes:

Elizo úhoř je náramná mňamka...navíc po úpravě úplně krásně oddělíš maso od páteře a nemusíš vybírat kostičky:yes::yes:

:-p:yes:+15taky jsem to ještě nejedla,vypadá to dobře:-))

Hanko, úhoře jsem ještě nejedla... Vypadá to moc hezky. :yes::-K

:-p Hani to je mňamka+:yes::-K

Hm,musí to být bašta :-p,ještě jsem to nejedla,ale vypadá skvěle na těch žampionech :-p:-p:yes::yes::-D

Jahoda není nedostupná...víš kolik jich je na přehradách a v jiných nádržích :yes::yes:chce to rybařit, nebo znát nějakého rybáře ;-)

Výborná ryba, ale bohužel nedostupná. V Chorvatsku se nám kdysi poštěstilo a byla na grilu božská, lahůdka:-p:yes:

:-p:-p :yes:

Jo úhoř - to je super rybka:yes: Kdysi byla u nás na náměstí rybí prodejna a tam měli úhoře velice často. Dělávali jsme je na másle a kmíně. To byla lahůdka. No ale to je tak 50 let zpátky. Uzeného jsme jedli v Německu. Samozřejmě bodík :yes:+

Tématické fráze:
mořský úhoř recept, mořský úhoř, ryby recepty mořský úhoř, úhoř na másle, recept uhor na masle, mořský úhoř recepty, uhor na grilu, uhoř, úhoř recepty, úhoř recept, úprava úhoře, recept mořský úhoř, uhoř mořsky recept, recepty uhoř mořský, úhoř mořský, uzený úhoř, recepty na uhoře, recepty úhoř, uzený úhoř cena, uhoř na grilu-recept

Suroviny:
úhoř, žampiony sterilované, brambory, sůl, mouka hladká, koření tandoori masalo, olej, koření provensálské

Přidat fotografie receptu