Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďobáčky s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Krok 2: Orestujeme a přidáme ďobáčky. Krok 3: Chvíli restujeme, pak přidáme pokrájenou syrovou brokolici, zalijeme malým množstvím vody a ochutíme sojovou omáčkou. Krok 4: Pod pokličkou dusíme. Krok 5: Když je voda vydušená, přilijeme smetanu a ještě chvíli necháme provařit. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.
(Povrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem, ale není nutnost, to záleží na chuti každého z vás.)

Zveřejněno 28. 9. 2010

Poznámka autorky ruzena

Tento recept byl můj momentální nápad, jelikož jsem měla zbytky brokolice i anglické slaniny a chtěla jsem je zužitkovat. Množství surovin jsem také nenapsala, takže brokolice byla polovina hlávky a slanina zhruba asi 5 dkg. Šlehačky jsem dávala taktéž zbytek, asi polovina kelímku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďobáčky s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j86l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďobáčky s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j86l

Komentáře (7)

vynikajici!!!!!!!!!

právě jsem uvařila,místo ďobáčků jsem dala sojove nudličky,místo slaniny tofu a je to to nejchutnejsi jidlo,co jsem kdy udelala!!:)

Děkuji za informaci. Ve složení je napsáno koření, tak to nějakou chuť mít musí.:-p Jen co to někde seženu, tak vyzkouším.

Sandro složení je:soja,voda,rostlinný olej,koření,sůl.Lze je konzumovat za studena jako chuťovka,nebo jako součást studených jídel,např.lehkých salátů.Jsou jedinečnou lehce stravitelnou pochoutkou s vysokým obsahem bílkovin,vitamínu skupiny B,vláknin a minerálních látek,zejména vápníku,hořčíku,draslíku a železa a jsou také významným zdrojem fosfolipidů.Tak jsem ti to opsala z té krabičky.Já jsem je nechutnala před přípravou jídla,takže ti nemohu sdělit,zda jsou ochucené.Doufám,že ti toto sdělení postačí,takže si myslím,že mírně ochucené budou:-D:-D:-D:-Dale jinak jsou vynikající a jsou tu už i jiné recepty na tyto ďobáčky:-))mimochodem sama jsem sem už jeden vkládala,takže toto je můj 2 recept na ďobáčky:-D:-D

Můžu se zeptat, jestli ty ďobáčky jsou v tom suchém stavu nějak ochucené? Mira ani kluci by to asi nejedli, ale já bych si to klidně dala.

Jó, tak to vypadá dobře. :yes:

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
ďobáčky, sojove ďobáčky, sojové ďobáčky recepty, sojové ďobáčky recept, ďobáčky recept, ďobáčky sojové nudličky, dobáčky sojové, soja s brokolicí, ďobáčky recepty, vaření s brokolicí, recepty z dobáčků, dobacky sk, sojové maso s brokolicí, co jsou ďobáčky, recept na ďobáčky, recept dobáčky, ďobáčiky s brokolicí, jídla z dobáčky, recepty s brokolicí, jidla s brokolici

Suroviny:
ďobáčky, brokolice, olej olivový, slanina anglická, omáčka sojová, smetana

Přidat fotografie receptu