Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky

Jídla z jednoho pekáčku vždy sklízí úspěch a to nejen u strávníků. Ocení ho zejména hospodyňky, protože příprava nezabere moc času a ušpiní se minimum nádobí. Tentokrát jsme k bramborám a krkovičce přidali i jablíčko, které dodají příjemnou chuťovou tečku.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 55 min

90 min (35 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 987 kJ /
1 670 kcal
Bílkoviny133,29 g
Tuky64,47 g
Vláknina27,94 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 1,63 g
Sůl3,60 g
Sacharidy127,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a bez vody přesypeme do velké mísy, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k bramborám. Krok 2: Jablka omyjeme, neloupeme, jen vykrájíme jadřince a taktéž nakrájené na osminky, vsypeme do mísy. Krok 3: Pak přidáme žampiony, maso, zbylé suroviny a pořádně promícháme. Krok 4: Solíme o trošku víc (ochutnáme), protože brambory jí hodně vezmou do sebe a jablka s cibulí se postarají o sladší chuť. Suroviny můžeme nechat chvíli odležet. Krok 5: Pak rozevřeme přiložený sáček, suroviny z mísy vsypeme dovnitř. Sáček zbavíme přebytečného vzduchu a uzavřeme drátkem. Sáček propíchneme shora několikrát vidlicí (jehlou,...), ale jen shora, aby při pečení vroucí šťáva nevytékala! Krok 6: Sáček dáme do pekáčku, směs rovnoměrně upravíme a pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pekla jsem necelou hodinu - okraje brambor už byly zlatavé a pod směsí ještě byla vypečená šťáva. Krok 7: Po upečení sáček na jednom konci rozstřihneme (pozor na horkou páru!) a buď přendaváme jednotlivé porce na talíře, nebo servírujeme na pekáčku a každý si vezme podle chuti.

TIP: 20 oblíbených pokrmů z jednoho pekáčku

Zveřejněno 30. 9. 2010

Poznámka autorky mirca75

Jídlo je sice jakoby "jen" ze sáčku, ale samo o sobě to není moc zázrak. Takže jsem přidala koření, suroviny a jídlo se proměnilo v chutný a voňavý pekáček.

"Chemické" suroviny si do kuchyně příliš nepouštím, ale tady jsem vyzkoušela směs, ve které nejsou glutamáty a konzervanty v takové míře a musím říct, že si celá rodina opravdu pochutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZJX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavý pekáček se šťavnatou krkovičkou, doplněný bramborami, cibulí a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZJX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Dnes jsem dělal na oběd a byla to opravdu mňamka. :yes:

Vynikajúce mäsko,v rúre bolo necelú hodinku ale bolo mäkučké, ostatná príloha ok, ja som to ale prehnala čerstvými bylinkami, takže bolo dosť aromatické, ale napriek tomu dávam si jedničku:yes:

dobrota

Dneska jsem delala prvni pytlickovy recept a musim rict,ze jsme si opravdu pochutnali :yes: Asi ty pytlicky na peceni budu kupovat casteji :-D

Portál Seznam

Dneska jsme měli k obědu a opravu jsme si pochutnali :yes::-p

Vypadá to úžasně:-p

Popletko:-) moc mě těší, že jsi vyzkoušela a že vám chutnalo:-8. To je ta nejkásnější odezva na vložený recept:-K.
Ještě chci všem zpětně poděkovat, za milé komentáře:-).

jidlo vyborny, dnes jsme meli na obed,pochutnaly jsme si.:-p :-p Pridavam foto - no nejak se mi nedari :-( No co, hlavne ze se obed vydaril ;-) :-D Bodik jsem uz pridelila predtim , dik za dobrou inspiraci :yes::-K

Lída (neregistrovaný/á) - já je kupuji v Tescu, Albertu a pod. větších řetězcích u alobalů, pečicích papírů atd. :-)

Mirco:-Kjak málo stačí a jídlo se téměř samo baští:yes:fotografie nejen v září září;-)23.bodík:yes:

prokristapána:-8:-OMirčo,vidím,že včerejší depréze je v tahu a ty jsi opět na svým:-D:-D:-D:yes:chvála bohu:-D:-D:-Dnádhera:-8:-K:-*:yes:a bod:-!;-)

Mirčo to je krása:-O:-O+1 a opět ukládám:yes:

Mirčo ,krása:yes:

Bibi, to víš, že je, dokonce i s obrázkama :-8:-)) Jenže já mám HOSIP, než jsem to nachystala a uzavřela, nic jsem si nepamatovala :-8:-8

Bibi, i to je možné...Měla bych ty návody číst pozorněji ;-).

Já mám dojem, že je to na tom pytlíšku napsaný, že se má propíchnout ne:-? Jí mám taky podobný, jen s jiným složením a tam to je psaný;-)

Nádherně chutné fotky :yes::yes:+

Žížalko, tak to se mi stalo dvakrát ;-):-D, pytlík přiškvařený k topné spirále... Až nyní, dnes podruhé, čtu, že se to musí propíchnout...:-8

Krásná fotka jako vždy...já jsem poprvé ten sáček zapomněla propíchnout :-8 a v troubě najednou detonace, drátky přiškvařený ke stěně trouby, no veselo bylo :-D

Tyto pytlíky jsem používala na maso při dietě na infekční mononukleozu,poradíte mi někdo kde by se daly sehnat?Jsem ze svitavska a v papírnictví je nevedou.

Dobry napad, jak udelat ze sackoveho jidla zajimavou dobrotu. 14. bod jenom pro tebe, vypada to krasne. :yes::-p:-K

:-p:yes: mňam, to je dobrota:yes:+1:-K

Mirko, ty jsi profík;-):yes:

:-O Úžasné!:yes:

Mirko, moc prima a ta krásná šťávička, na ty jsem umanutá a vy jste si fakt museli pochutnat, když to vidím na té krásné fotce. Máš prostě 10.boda:yes:

:-p:-p:yes:+9

Mirčo,vypadá to pěkně,ukládám a vyzkouším...:-p:-p:-p:-K

jeste ze jsem po obede :-D vypada moc chutne :-p :-p :yes:

:-OVypadá to nádherně:-p+6 a určitě vyzkouším:yes::yes:

Tématické fráze:
šťavnatá krkovička z trouby, co s krkovičkou, štavnatá krkovička pečená v troubě, hřibový pekáček, šťavnatá krkovička, krkovička na jablkách, šťavnatá krkovice, maggi nápady šťavnatá krkovička, recepty s krkovickou, maggi šťavnatá krkovička, stavnata krkovicka v sacku, krkovička v troubě, šťavnatá krkovička maggi, stavnata krkovička s bramborem, recept s krkovičkou, krkovička, jablko, cibule, vepřová krkovice s kostí pečená v sáčku, co s jablky, pečená krkovice s jablky, mail hod-ami.co.il loc:cz

Suroviny:
krkovice vepřová, brambory, koření krkovička, cibule, žampióny, jablko, koření grilovací, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, tymián, rozmarýn, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu