Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená krkovice se staročeským zelím

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 510 kJ /
839 kcal
Bílkoviny5,46 g
Tuky84,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy12,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí. Krok 2: Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou. Krok 3: Podlijeme menším množstvím vody a dáme péct asi na 40 minut. Maso během pečení otáčíme. Krok 4: Zelí:
Nakrájíme slaninu na kostičky, mírně orestujeme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Obojí promícháme, počkáme, až slanina pustí tuk a přidáme nakrájené hlávkové zelí. Promícháme, osolíme, okmínujeme, podlijeme asi 1 dl vody a na mírném plameni dusíme. Pokud je třeba a zelí ještě není měkké, přidáme trochu vody, ale ne mnoho, jen tak na 1-2 cm. Krok 5: Když je zelí měkké, zaprášíme jej moukou, pokapeme octem a troškou cukru. Krok 6: Podle potřeby přisolíme a necháme pořádně provařit-mícháme, aby se nespálilo. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, ale lze i s bramborem.

Zveřejněno 1. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená krkovice se staročeským zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0GR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená krkovice se staročeským zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z0GR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Jana Remkova::-8:-D

Irule: Díky jsi zlato :-)

Jani skvělé, posílám foto ;-):yes::-p:-K

yanull :-)):-D:yes:

Jani, zelí a uzené můžu teplé i studené :-p;-):yes: +13

Danko, díky moc;-)

Hlávkové zelí takhle upravené miluji. :-p I když jsem masová, ale k dušenému hlávkovému zelí nepotřebuji ani maso. Stačí kousek a zelíčko polít výpekem. :-p. Příště k zelíčku upeču uzené na které se chystám již delší dobu. Vždy ho sníme dřív, než ho stihnu upéct. Jani, posílám +11 :-p :yes:

Jani zítra,udělám masíko nakoupeno tak udělám i houskový knedlík:-)

Leni, kdysi jsem uzené dělala jen v páře, pak jsem u někoho viděla ho péct. Nemá chybu!! jen je lépe ho nesolit, protože tím pečením je jakoby slanější. Pak raději přisolit až u konzumace, ale většinou fakt není třeba. A s tou uzenou paprikou, co mám od Isahu..:-*

:yes:Hneď by som si dala:-pAle všetko mám doma,možno bude aj u nás zajtra:-)

Jani moc hezké masíko:-)a víš co?aspoň vím co ukuchtit o víkendu;-)+:yes:

:-pmňam;-)+1:yes:

Jani, tvůj muž, až bude v pořádku, tak mu to uvaříš, ne?;-) Já zbožňuji to zelí, žádné jiné mi tak nechutná. Dneska se mi ale nějak nepovedly fotky:-(.

Jani, ještěže to nevidí můj muž :-) Ale dělám podobně a je to moc dobré:yes::yes::yes:+3

Jani, ty zase dneska jedeš;-) a tohle je moc dobrá klasika, která nikdy neurazí a proto máš 2.bod:yes:

:yes:To je fakt dobrota:-*:-p:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
uzená vepřová krkovice recepty, uzené maso se zelím, uzená krkovice, uzené se zelím, moravské uzené se zelím, uzená krkovička se zelím, uzena krkovice recept, recepty z krkovice, uzene s bramborovym knedlikem a zelim, uzená krkovička, pecena uzena krkovice, moravská krkovice, uzená krkovice recepty, moravské krkovice recept, moravská uzená krkovice recept, uzené s knedlíkem a zelím, uzené se zelím recept, moravská krkovice recepty, krkovice recepty, pečená uzená krkovička

Suroviny:
krkovice uzená, česnek, cibule, koření grilovací, sádlo, zelí hlávkové, slanina, cibule, sůl, kmín celý, ocet, cukr, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu