Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na švestkách

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 510 kJ /
839 kcal
Bílkoviny5,46 g
Tuky84,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy12,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji játra opečeme. Krok 2: Přidáme nakrájenou cibuli, anglickou nakrájenou na proužky a kompotované švestky. Krok 3: Osolíme, opetříme, přidáme tymián a koření na divočinu, přikryjeme poklicí. Krok 4: Průběžně podléváme šťávou z kompotu. Podáváme s bramborovou kaší ozdobené rybízem nebo brusinkami a šlehačkou.

Zveřejněno 3. 10. 2010

Poznámka autora Jiri V.

Podle receptu Srnčí játra na švestkách z Vaření.cz.

Na ozdobu jsme měli rybíz dělaný podle receptu na Topkách – Brusinky z rybízu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZxX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZxX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dnes jsem recept vyzkoušela. Vzhledem k tomu, že je právě sezóna švestek a u nás úroda hojná jsem pro přípravu použila čerstvé pokrájené švestky, bylo to opravdu výborné. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, ale vyzkoušeli jsme i karlovarský knedlík, a těžko říct, co nám chutnalo víc. posílám bod.:yes:

Játrům na pánvičce jistě cirhoza hrozit nebude:-D:-D, tak proč nezkusit?:-)):-K;-)

Jiří, receptík je velmi zajímavý. Švestky máme zavařené ve vlastní šťávě, ovšem s rumem, ale třeba si budou s játry rozumět;-). +7 :yes::-p

Jano, záleží jaký je kompot, mi jej moc sladký neměli. Bylo to akorát, sladké nepřevládalo. Se sušenými švestkami je na Topkách Vepřové na švestkách od Kroupovky. Omlouvám se za pozdní odpověď. Byli jsme mimo domov.:-K:-K
Rebeko, sušené švestky jsem neměl, jen tekuté. :-)):-))
Tekutým sluší jiná úprava.....ve štamprli:-D:-D.

Jani R.;-)přesně to samé jsem chtěla napsat i já:-O:-))myslím,že sušené by se vyjímaly ještě víc:-p:yes:ale že to má načančané:-!:-O:-8:yes:

Jirko, jakou to má chuť? Sladkou? Já jsem teď někde viděla recept na játra na ovoci a myslím tam byla i jablka, tak jsem si říkala, ty brďo, to je zajímavé!! Mi se to moc líbí, to bych si dala a myslím, že by to nebylo špatné i se sušenýma šveskama.:-p:yes:

Jirko :-*:-p:yes:, žížalko, sejdem se a uděláme si to pro sebe ne? ;-)

Hezký recept :-p:yes: Já bych si to dala hned, rodina játra nejí :-(

Tématické fráze:
vepřové na švestkách, játra z divočiny, srnčí játra, játra se švestkami, recepty z jater, játra se sušenými švestkami, vepřová játra, játra se švestkama, vepřová játra se švestkami, srnčí játra recept, veprova jatra recepty, srnčí na švestkách, veprova jatra cz., játra na šveskách, jatra susene svestky, divočina švestky recepty, buchta se šveskama, recepty na divočinu.cz, jatra susene švestkami, vepřová játra se sušenými švestkami

Suroviny:
játra vepřová, slanina anglická, cibule, kompot švestkový, sůl, tymián, pepř mletý, koření na divočinu

Přidat fotografie receptu