Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy Izidor

Opilé řezy Izidor nebo také František. Že je ještě neznáte? Tak zde je jejich představení: Nadýchané kakaové těsto, lahodná vrstva oříšků s pořádnou dávkou rumu, máslový krém a čokoládová poleva. To je potěšení pro vaše chuťové buňky. Určitě je vyzkoušejte nejen o Vánocích.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 313 kJ /
9 157 kcal
Bílkoviny129,14 g
Tuky692,24 g
Vláknina43,30 g
Cholesterol 3,16 g
Sodík 470 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy397,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mouku smíchanou s ořechy, kakaem a práškem, na konec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vymazaný tukem a vysypaný moukou. Krok 3: Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Krok 4: V míse smícháme ořechy, cukr, kakao a rum. Hmotu naneseme na vychladlý plát. Krok 5: Ze žloutků, kakaa a cukru vyšleháme nad parou krém a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme máslo a naneseme na ořechovou hmotu. Krok 6: Čokolády s máslem rozpustíme ve vodní lázni a poloteplou polejeme řezy a necháme ztuhnout.

TIP: Lahodná obměna: Izidor v košíčcích

Zveřejněno 3. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Izidor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrxR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Izidor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrxR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak já dnes Izidora upekla. Recept šel, tak jak bylo napsáno, ale ten kakaový krém šel na levačku. ;-(Jen v těch žloutcích, se nedalo 100 gr cukru jenom tak lehce rozpustit, vůbec ne našlehat a když jsem přidala kakao vznikla hustá směs, která se přichytila na nádobu a nešla vůbec rozmíchat.Kakao ve směsi, se jaksi připálilo, či co a změnilo chuť. Horko težko, jsem směs spojila s našlehaným máslem a spolu vyšlehala. Vyšlo tak málo krému, že to skoro nestačilo ani na malý plech. A chuť, no uvidíme, ale krém už podle tohoto receptu neudělám, dám vždycky i bílky, jako
na dobošový krém a krásně našlehám s cukrem. ;-(

Na jak velký plech je koláč??? KLasika 30x40, nebo menší?

Já se koukám a co nevidím. Úplně stejný ubrus máme doma:-D
Ukládám a dávam:yes:

:yes::yes::-pu nás tomu říkáme ožralý Francek-jé dneska je jeho svátek:-D:-D.A tu čokoládu,no tu bych taky ráda měla takovou,já si každý výtvor čokoládou pokazím;-(:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Dobrůtka a moc pěkná :-p:yes: + 11

Ta poleva je teda opravdu nádherná:-p+9:yes::yes:

Tento koláč milujem, moja mamička ho robieva na Vianoce (nie som na suchariny), som čokoládová, takže bez neho nemôžu byť Vianoce. U nás sa volá opitý Izidor a miesto krému dáva džem, už sa teším!!!:-p Aj tento vypadá úžasne:yes::yes:, samozrejme dávam bod.

Krásně vypadají na řezu a tu polevu máš také perfektní:yes:

:-K Krásné řezy a krásné astry. Rezy znám, jsou výborné.:yes::yes:+

Izidora dělala teta na vánoce,to je výborný +1:yes:

:yes:;-)

Jůj, to musí být dobré! A voňavé! A navíc to vypadá i moc hezky, jak od cukráře:yes::yes::yes:+1

Tématické fráze:
řezy opilý izidor, ožralý izidor, izidor, řezy isidor, řezy na plech opilý izidor, řez izidor, opilé izidor řezy, opitý izidor, ožralý francek, ožralý izidor recept, isidor řezy, ožralý isidor, opilí izidor, opili izidor.cz, opilý izidor, recept opily izidor, košíčky izidor, opilý izidor recept, recept ožralý izidor, ořechové řezy izidor

Suroviny:
máslo, cukr, vejce, ořechy, kakao, mouka hrubá, kypřící prášek, tuk, mouka, ořechy, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, žloutek, kakao, cukr, máslo, čokoláda, máslo

Přidat fotografie receptu