Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na zelí a černém pivu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 686 kJ /
881 kcal
Bílkoviny4,25 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy13,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Krok 2: Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po 10 minutách odstavíme. Krok 3: Po částečném zchladnutí naplníme směsí vnitřek kuřete. Krok 4: Kuře osolíme, pokmínujeme, místo soli můžeme použít koření Zlaté kuře. Krok 5: Naplněné kuře dokonale uzavřeme špejlí, nebo kovovým špízkem, vložíme na pekáč, kam jsme dali druhou půlku zelí, podlijeme skleničkou piva, přiklopíme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca ¾ hodiny na 200°C. Krok 6: Po tomto čase kuře odklopíme, přidáme lžíci másla, potřeme jím celé kuře a dopečeme červené kůrčičky. Krok 7: Když je kuře hotové, vyndáme ho a do zelí přilijeme 1dl vody a rozmíchanou 1 lžíci solamylu. Krok 8: Zamícháme do zelí, kuře vložíme zpátky (otočenou stranou) a dáme do trouby na 10 minut. Krok 9: Před podáváním ochutnáme zelí a přisolíme nebo přisladíme podle vlastní chuti. Kuře rozporcujeme a podáváme s bramborem a zelím.

Zveřejněno 5. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na zelí a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LMv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na zelí a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LMv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Je to tezke, misto koreni "zlate kure", proste uvest, co v tom sacku vlastne je? Zdaleka ne vsude je to zlate kure dostupne, a potom je vas recept k nicemu.. Recepty jako "koreni na kure"; Koreni na gyro, koreni na mlete maso jdou k nicemu, tech koreni je cela rada a kazde je jine, nektere dobre , jine zase ne.. Recepty, hlasajici " koreni na XYZ" by vubec nemaly existovat.

Znám...:-p:yes:

Tak to musím zkusit vypadá to že to bude jedlí a určitě si nechám pivko i na zapití.:-p

to zkusím,kuře je v plánu,takže :yes::-K

Maso se zelím je velká bašta. Kuře už jsem také dělala, takže dávám:yes:, protože vím, že je to dobrota. A pivo, když se to nepřežene, tak je šťáva pikantní:-p

Mňam:-pUž viem,čo bude v nedeľu;-)

To musí být dobrota :-p

Tématické fráze:
kuře na zelí a pivu, kuře na zelí, kuře na černém pivu, kuře na pivu, kure na zeli a pive, recept kuře na černém pivu jako kachna, kuře se zelim na pivu, kuře na pivu se zelím, kuře na černém pivě, zelí na pivě, zelí na pivu, kuře na pivu a zelí, pečené kuře na černém pivě, kuře na pivě a zelí, kuře na pivě se zelim, kuře na pivě, kuře v zelí, kuře se zelím na pivě, kuře černé pivo, kuře zelí

Suroviny:
kuře, pivo černé, zelí kysané, slanina, klobása papriková, sůl, cukr, kmín celý, koření zlaté kuře, máslo, solamyl

Přidat fotografie receptu