Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Yorkshirský puding

Znáte yorkshirský pudding? Nenechte se zmýlit názvem, nejedná se o klasický pudink, ale o tradiční britskou slanou přílohu k masu. Yorkshirský pudding podáváme nejčastěji k hovězí pečeni nebo jako předkrm s cibulovou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 546 kJ /
848 kcal
Bílkoviny41,41 g
Tuky21,12 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy120,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rúru predhrejeme na 220 °C. Krok 2: Do misy dáme múku, soľ, sodu bicarbonu, tymián a premiešame. Krok 3: Do jamky v múke rozklepneme vajcia. Pomaly prilievame mlieko a rozmiešame do hladka, aby nezostali hrudky. Krok 4: Cesto necháme odpočinúť najmenej 6 hodín pri izbovej teplote. Krok 5: Do každej formy na muffiny dáme 1 lyžicu oleja alebo šťavy z hovädzej pečene a 3-4 lyžice cesta. Krok 6: Pečieme v rúre rozpálenej na 220 °C 20 minút s ventilátorom. Krok 7: Podávame ako prílohu k pečenému hovädziemu mäsu.

TIP: Yorkshire pudding - jak na přípravu

Zveřejněno 5. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Yorkshirský puding

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyKj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Yorkshirský puding

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyKj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tento pudding se dá udělat i jako sladký dezert:-p jen se místo bylinek , dá vanilka.. přidáme zmrzlinu a mlask.:-8 Ale to určitě víte...mějte se krásně.

Presne tak:-))dakujem Iljusa:-K

Výborná záležitost - už to vidím na talíři s typickou hnědou omáčkou a hovězí pečení ;-):-*:yes:

Dievčatká, dakujem za bodíky:-K

Jarka, dakujem:-))

Klariska, súhlasím s Tebou a dakujem:-K

Janka.nie sú to slané muffiny, je to príloha - veľmi horúca a chutí asi ako pečená palacinka. Vo vnútri má dutinu, rôzne veľkú, podľa toho v čom puding pečieš.Dakujem:-))

Jani, Yorkshirský pudink je vlastně druh svítku pečený z palačinkového těsta vylepšeného o bylinky. Žížalo, dá se použít i hluboký pekáč, tam je manipulace opravdu snadná, ale pak není ten typický a pěkný bábovičkový tvar.
Bodík za přiblížení tajů anglické kuchyně, která opravdu není tak hrozná jak se povídá :-K:yes:.

Já jsem něco takového viděla dělat v televizi, ale tam lili těsto do hodně horkého oleje v muffinkových formičkách, pak rychle dali dopéct. Tím, jak byl olej horký, pěkně to vyskočilo...tohle by se mi líbilo víc, z manipulace s tím horkým olejem bych měla malinko obavy :-/:-8:-8

Ibi, takže něco, jako mufiny naslano?;-):yes:

Tématické fráze:
yorkšírský pudink recept, yorkšírský pudink, jorkšírský puding, yorkšírský puding, jorkšírský pudink, anglický puding, jorkšírský puding recept, anglický puding recept, puding recept, puding, jokšírský pudink, yoksirsky puding, jokšírský puding, yorkschirský puding, yorkschirsky pudink, jak udělat puding, anglicky pudink, jorkšírský pudink recept, recept na puding, jak se dela puding

Suroviny:
mouka hladká, vejce, sůl, tymián, mléko, soda jedlá, olej

Přidat fotografie receptu