Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená drůbeží játra

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 675 kJ /
639 kcal
Bílkoviny85,50 g
Tuky25,00 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 7,86 g
Sůl18,90 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra si odblaníme a necháme je vcelku, nepřekrojujeme. Krok 2: Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme. Krok 3: Takto upravená je ještě obalíme ve strouhance a poklademe na olejem vymazaný pekáček vedle sebe. Krok 4: Ještě trochu pokapeme olejem, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Krok 5: Přiklopené pečeme 15 minut, potom odklopíme a pečeme ještě 15 minut, popřípadě i více, podle toho, jakou mají barvu. Musí být tmavě hnedá.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Tento recept jsem dostala meilem. Na obrázcích je logo "kuchařka ze Slovácka", od které jsem už nejednu dobrůtku vařila, např. "Hovězí nadivoko" Pod tímto receptem je doslovně napsáno "Tož toto je žranica!!!" A opravdu je!! Pro mne zatím snad nejlépe upravená drůbeží játra, jaká jsem jedla. Vyzkoušejte!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená drůbeží játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQBR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená drůbeží játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQBR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (83)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rychlé, dobré:)

Výborný recept, odporúčam, vďaka zaň a pridávam foto. :yes:

dneska byla jatýrka k obědu a moc jsme si pochutnali, díky za recept

:yes::yes::yes:<3:-K

Recept mně zaujal jednoduchostí a také máme u nás rádi játra. Manželovi tahle úprava chutnala, mně už méně. Zdály se mi ta játra příliš slaná - docela bych je příště jen asi jen zlehka posypala grilovacím kořením a pak strouhanku. Nebo mně napadlo smíchat strouhanku s trochou koření a pak obalit játra. Ale to tak vždycky - jednomu chutná, druhému méně, přesto musím recept pochválit a určitě ho budu zase dělat.;-)

Handi: Já už si to pak také méně sypala tím kořením. A taky, někomu to bylo akorát, někomu slanější :-)

Ahoj našla jsem totéž na mamincinyrecepty.cz.
Játra jsou výborná a měkoučká. Super.;-):yes:

Lenora32: Hmmm, tak tam já to nenašla :-). Jak se již zmiňuji v poznámce, recept mi přišel meilem a byl z kuchařky ze Slovácka :-)

Děkuji za výborný recept:yes:. Moc nám chutnalo<3. Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory, které jsem pekla zároveň s játry. Než se vše upeklo stihla jsem udělat zeleninový salátek. Minimum práce, minimum nádobí, nízká cena a skvělá chuť:yes:. To je na bodík+1:-K

Zdenka1: Že jo?? děkuji za vyzkoušení :-)

casino: Tak to jsem ráda, že ti aspoň někdy něco chutná;-). V receptu s odkazem, který jsi vložil se nejspíš jedná o překlep. Teda aspoň jsem si to myslela, dokud jsem nezjistila, že se jedná o tvůj recept. Tolik másla bych asi použila na 5 kg brambor, aspoň teda já.

Dobrý recept..., sice duplicitní, ale přímo výborný rcp:yes:
Z kila jater se to vejde tak akorát na klasický plech. Použito 1a1/2 sáčku koření.
Po 10´ bylo játro hotové a jako máslo:yes::yes: po dalších 15´ (odkryté) "máslovitost" zůstala a navíc to bylo krásně chrumkavé:yes::yes::yes:
Podával jsem s br. kaší a že aby absence oleje v rcp byla vyrovnána jiným tukem, tak s touto: http://www.toprecepty.cz/recept/41845-bramborova-k...:-*:-)):-D

pavelk: No, možná záleží na tom složení, pravda je, že by stačilo poprášit :-);-)

Jani, dlouho mne honila mlsná a měl strašnou chuť na jatýrka, hledal jsem jednoduchý a přitom dobrý recept, až jsem narazil na ten Tvůj. Byla rychle udělána 15+20 minut a byla skvěle upečená. Je tu ale jedno ale. Nevím jaké složení bylo mého grilovacího koření, a
ale po ochutnání byly jatýrka více slaná. Příště, až je budu dělat, pouze je grilovacím kořením popráším. Paleček si určitě zaslouží.:yes:

Ajajda: Taky možnost, udělat si své koření. ;-). Já mám i grilovací a jiné koření bez soli;-)

Coby průkopník slepých uliček zkusila jsem použít játra vepřová. Pekla jsem odkryté nejdříve na 180st, ke konci na 220st. Bylo to dobré, měkké, ale dost slané (což je vina použitého koření, příště si místo kupovaného udělám svou směs, méně slanou). Určitě jsem nedělala naposledy :yes:

Jitka+2: děkuji :-)

Právě jsem dojedla a jatýrka jsou super. Pro příště akorát víc koření. Určitě si zaslouží bodík.:yes:

Tématické fráze:
drůbeží játra, pečená játra, drůbeží játra recepty, pečená drůbeží játra, pečená drůbeží játra, drůbeží játra recept, pečené játra, recepty drůbeží játra, recepty z drůbežích jater, recept na drůbeží játra, pečená kachní játra, recepty na drubezi jatra, pečená drůbeží kuřecí játra, recept jatra, pečená játra recept, jatra pecena, drubezi jatra pecena, recept drůbeží játra, pečená kuřecí játra, játra recepty

Suroviny:
játra drůbeží, koření grilovací, strouhanka, játra

Přidat fotografie receptu