Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 480 kJ /
1 788 kcal
Bílkoviny162,11 g
Tuky69,74 g
Vláknina57,80 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,28 g
Sůl2,90 g
Sacharidy120,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso nakrájame na 4 pláty, po obvode viackrát nakrojíme a naklepeme. Pláty mäsa posypeme zmesou korenia z oboch strán, avšak s výnimkou červenej mletej papriky a soli. Okorenené mäso necháme stáť. Krok 2: Cibuľu nakrájame na mesiačiky, zázvor a cesnak na drobno a slaninu na kocky. V panvici na rozpálenom oleji sprudka opečieme okorenené bravčové plátky, ktoré až teraz osolíme, opaprikujeme a vyberieme. Krok 3: Do panvice pridáme slaninu, zázvor, orestujeme a pridáme cesnak, cibuľu aj s horčicou. Po ich krátkom orestovaní vložíme opečené bravčové plátky. Krok 4: Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Podávame s dusenou tarhoňou.

Zveřejněno 8. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: rodinný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2V6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorovo-cibulové vepřové plátky s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2V6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dakujem všetým za ocenenie:-K

Ivanka 79, potom daj vedieť, ako Vám chutilo:-pdakujem za bodík:-))

Pipre, súhlasím naprosto s Tebou - tá cuť je neporovnateľná. A dakujem Ti za bodík:-K

To ani nemôže byť iné,ako dobré:-*Všetko,čo tam ide máme radi,takže si rovno zapíšem recept a tarhoňu som už tiež dávno nerobila:-8Čoskoro určite uvarím:yes:

Ibolko, opravdu prima recept:-p Minulý týden jsem si koupila čerstvý zázvor pro odvar čaje na nachlazení. Ale pak mne napadlo ho použít kousek pro přípravu vepř. masa na zkoušku. Mohu potvrdit, bylo to výborné. Mezi vůní a chutí sušeného a mletého zázvoru je opravdu rozdíl.:yes:+3

Ivanka Ch, veľmi pekne dakujem. Sľubujem, že sa nebudeš oblizovať len za ušami, ale oblížeš si aj všetky prsty:-D:-D Také je to výborné a aj rýchle jedlo.

Ano, Simonka,s čerstvým zázvorom je jedlo výraznejšie a chutnejšie - nedá sa ani porovnať s mletým sušeným zázvorom Vrelo odporúčam použitie práve čerstvého zázvoru, a dakujem:-))

:-p:-p:-p:-p:-p

Ibolka super.;-)já ještě s čerstvým zázvorem krom čaje nepracovala,tak bych mohla začít,že?;-)+1:yes:

Tématické fráze:
mail orovo.com loc:cz, recepty s tarhonou, vepřové maso s tarhoňou, odvar ze zázvoru, s tarhoňou, maso s čerstvým zázvorem, vepřová panenka s tarhonou, vepřové plátky s tarhuňou, vepr.kotleta nazazvoru, vepřový plátek obložený cibulí, vepřové maso s tarhoňou, vepr-platky na zazvoru, vepřová panenka s tarhoňa, recept bravčove s tarhonou, bravčové plátky na houbách, vepřové platky recepty.com, veprove nudlicky s tarhonou, kotleta s tarhonou, cibulový a česnekový čaj, kuřecí nudličky s tarhoňou

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, cibule, zázvor čerstvý, hořčice, slanina uzená, sůl, pepř, česnek, paprika sušená pálivá, koriandr sušený, olej, voda

Přidat fotografie receptu