Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná žebra

Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu použijete čerstvé bagetky, či kváskový chléb, neuděláte chybu.

Hodnocení receptu je 5,0 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

xanny

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 734 kJ /
2 804 kcal
Bílkoviny106,97 g
Tuky200,55 g
Vláknina4,76 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 4,24 g
Sůl10,50 g
Sacharidy141,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Zázvor omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Do mísy přidáme všechny ingredience na marinádu a pečlivě promícháme. Krok 3: Žebra dáme marinovat do připravené směsi. Dáme odležet do lednice, ideálně na 24 hodinu. Krok 4: Grilujeme nebo pečeme v troubě na 180 °C zhruba 1 hodinu za občasného polévání výpekem.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 8. 10. 2010

Poznámka autora xanny

recept je z rakouského časopisu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1Nr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1Nr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Perfektní marinada. Nechala jsem přes noc uležet a zebra byla na grilu vynikající. Jen díky medu se trošku rychleji pripaluje, ale chuť skvělá. Doporučuji ještě zebra zvlášť posolit , v marinade sůl není.

Mám ráda recepty, kde se maso marinuje.:yes: Tato marináda s pomerančovou šťávou je zajímavá. Ukládám a tobě Xanny, posílám + 8. :yes:

+7 :yes::-p:-K

Dobře mi tak,že tak pozdě lezu na papuš;-)Je to mňamka za +6 bodík:yes::yes:;-):-))

:yes::yes::yes::yes::yes: :-p

Děkuji, není jednoduché sem něco přidat:-), jste šikulky, zdá se mi, že je tady všechno, inspirace na Topreceptech je obrovská :-K

xanny, uvedla ses moc pěkným prvním receptem;-):yes:

óóó jééé...už podle marinády vidím,že to musí byt báječné,kdyby bylo více bodů,dala bych je...mňam...:yes::yes::yes::yes:;-)

Ano, vlastní, manžel právě dorazil poslední kůstku a radí příště trošku posolit (v receptu žádná sůl není a držela jsem se ho ;-))

Jééééé dostala jsem slinu:-p:-K

Recept vypadá velmi dobře, fotky jsouu vlastní?

Tématické fráze:
grilovaná žebra na medu, grilovaná vepřová žebra, grilovani zeber, marinada na žebra, vepřová žebra, grilovana hovězí žebra, žebra, žebra recept, marináda na grilovaná žebra, grilované žebra na medu, recept zebra, kančí žebra, grilovaná žebra v troubě, žebra v troubě, grylovana zebra, vepřová žebra grilovaná, veprove zebra, grilovaná vepřová žebra na medu, kančí žebra recept, recept na žebra

Suroviny:
žebra vepřová, česnek, šťáva pomerančová, ocet jablečný, protlak rajčatový, zázvor, med, omáčka worcesterová, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu