Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mátové kuře

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 463 kJ /
589 kcal
Bílkoviny27,35 g
Tuky38,82 g
Vláknina2,43 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy31,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády (všechny ingredience pořádně smícháme) a necháme 5 hodin, ale nejlépe přes noc rozležet. Krok 2: Kuřecí stehna i s marinádou dáme do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme zakryté při cca 200°C. Během pečení podlévat, pokud je třeba. Krok 3: Po upečení slijeme vypečenou šťávu (která nevypadá díky jogurtu moc vábně-to se napraví:-)) rozmixujeme, vrátíme do pekáče, zahřejeme, přidáme trochu smetany a dochutíme citronovou šťávou, případně solí. Krok 4: Kuřecí stehna necháme mezitím ještě chvíli samostatně dopéct kvůli křupavé kůrčičce.

Zveřejněno 9. 10. 2010

Poznámka autorky jahoda

Když jsem hledala podobnost tohoto receptu zde na Topkách, zjistila jsem, že je zde 1211 receptů z drůbežího masa!

Tak to zarovnám a přidávám Mátové kuře č. 1212 :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2q6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mátové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p2q6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

No tyjo, tohle se mi zdá jako dobrý odvaz, vůbec si tu chuť nedovedu předtavit, s tou mátou... ale vypadá to parádně!

Mátu jsem použila, co je na fotce a ta citronová není - už jsem si to zjistila. :-)

Super, citronovou mátu určitě použiju, ale není potřeba se bát ani té běžné, jak Jahůdka píše, varem se velmi zjemní :-p:-p:yes::yes:. Máta dá hlavně drůbežímu masu takovou příjemně nakořeněnou chuť i vůni;-)

Moc pěkný recept a omáčka má úžasnou barvu :yes::-K. Mimochodem, 1212 Zlatá bula sicilská! :-)):-)

Tak klobouk dolů, to musí být hodně lákává a neprobádáná chuť.Krása ;-);-)

Jahůdko, Ty jsi asi použila citronovou mátu, ne? Ta je jemnější. A jakou přílohu? Rýži? :-p:-p:yes:

Pajajo, jak máta projde varem, tak není tak "agresivní", celková chuť je hodně jemná - bylinkovo-citronová. Koštovala jsem i kuře jen přelité omáčkou: jogurt, citron, nasekaná čerstvá máta a tam byla dost cítit. Ale je jasné, že někomu bylinková chuť nemusí chutnat;-):-p

Všechny ty ingredience dohromady mi sedí, ale to hlavní (bez čeho by to nešlo, protože na tom ten recept sedí). . . nevím, mně by tam ta máta asi nějak vadila. Snad do mojita. Ale je to zajímavé :yes::-)

Určite vyskúšam,môže to byť zaujímavé:-p:yes:

:-p:yes:+3

Hmmm...vypadá báječně:yes:.bodík:-K

Tématické fráze:
kuře, mátová šťáva, mátová marináda, mátové kuře, kuře na matě, kure mata, mátová omáčka, kure s matou, mátová šťáva recept, mátová omáčka použití, recepty na kure, kure na mate a citronech, marinada na maso s matou, matove kuře recept, máta a maso, recepty mata na maso, použití mátové omáčky, matova omacka plus priloha, kuře máta citron, máta kuře

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, pepř, jogurt bílý, olej olivový, máta čerstvá, kmín drcený, kurkuma, koření kari, šťáva citronová, vývar kuřecí, smetana, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu