Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Židovský šoulet s husími stehny

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2 porcie

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 236 kJ /
774 kcal
Bílkoviny28,69 g
Tuky3,16 g
Vláknina69,76 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy148,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Krok 2: Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. Krok 3: V deň varenia vložíme do pekáča pripravené stehná, podlejeme vodou a pečieme v trúbe vyhriatej na 170°C asi hodinu a vyberieme. Krok 4: V pekáči necháme len toľko masti, aby sme na nej mohli orestovať cibuľu do zlatista. Krok 5: Pridáme prelisovaný cesnak, zázvor, mleté čierne korenie a chvíľu restujeme spolu. Krok 6: Pridáme obe papriky a necháme ich v tuku rozpustiť. Krok 7: Zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Krok 8: Prisypeme scedenú fazuľu, hrach, premiešame a vložíme do trúby vyhriatej na 170°C. Krok 9: Ked je fazuľa polomäkká, pridáme scedené krúpy a dusíme ešte 30-40 minút. Krok 10: Dochutíme soľou a na vrch položíme husacie stehná. Krok 11: Zapečieme ich do červena a chrumkava. Podávame horúce. Jedlo chutí najlepšie na druhý deň.

Zveřejněno 10. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: varila som podľa receptu židovskej náboženskej obce Kehila pri Ziline na Slovensku a Teplice v CR. Recept som vložila, lebo je práve husacia sezona. Ak použijete husacie prsia, treba ich nakrájať na kocky. Tento recept je židovský, avšak nie je kosher, lebo husacie stehná nie sú z kosher husy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský šoulet s husími stehny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZzr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský šoulet s husími stehny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZzr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

JEDEN "KL" ;-)

Luboš:
:-) No, to je přeci Kelvin, absolutní nula. :-D
Tady KL = kávová lžička
Není zač :-)

Ještě prosím o info, kolik a jakého vývaru mám použít. Myslím, že vepř v židovské kuchyni nemá co dělal, ale doufám, že tento krásný recept nezkazím, pakliže použiji přiměřené množství pečeného vepřového boku. :)

Prosím, co je to za měrnou jednotku jeden K" ??? Děkuji za info. :-)

Dakujem úprimne každému:-K:-K:-K

Moshe, veľmi pekne Ti dakujem:-K Od Teba, ako znalca židovskej kuchyne to hodnotenie je pre mňa veľmi cenné a vážim si to:-))

žížalka, dakujem:-Kprepáč, že Teba píšem malým začiatočným písmenom, ale na mojom pc nemám veľké "ž" a ani mäkčeň:-D

Janka Remková,dakujem:-KAno,ten recept je originálny a veľmi chutný:-p:-p:-p

Simonka, dakujem:-K

Krásný recept :-p:-p:yes:

Ibi, už ani nepamatuji, kdy naposled jsem jedla husí stehna. ten recept je originální, moc se mi líbí.:-p:yes:

Niet čo dodať proste jednička* :yes::yes::yes:

Simonka, dakujem.:-KToto jedlo Ta určite nesklame:-p:-p:-))

tak to vypadá velmi jedle:-p,já jsem šoulet ještě nikdy nejedla,ukládám a snad i vyzkouším;-)+1:yes:

Bibinka, dakujem za bodík.:-KVed nemusíš dať pálivú papriku, ak ju nemáš rada, aj bez nej tobude výborné:-p:-))

Tématické fráze:
soulet s husou, šoulet, šoulet recept, šoulet se zázvorem, židovské recepty, pečená husí stehna, pečené husí stehno, husí stehna pečená, šoulet zazvor, jak udělat šoulet, těstoviny s husím masem, originální šoulet, židovské jídlo z husího masa, husí stehna na majorance, pečená husí stehna recept, šoulet z husího masa, husa se šouletem, pečená husa se šouletem, husi stehnavsouletu recept, šoulet s hrachem

Suroviny:
stehno husí, fazole bílé, kroupy, hrách sušený, zázvor mletý, pepř mletý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, cibule, česnek, sádlo husí, vývar, voda

Přidat fotografie receptu