Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báč

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 872 kJ /
2 360 kcal
Bílkoviny88,38 g
Tuky25,01 g
Vláknina22,95 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy434,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do asi 150ml mírně ohřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít. Krok 2: Do mísy dáme mouku, na jemno nastrouhané brambory, vejce, pak přidáme mléko s droždím a zbylé ohřáté mléko. Krok 3: Vše promícháme a přidáme sůl, česnek a majoránku podle chuti. Krok 4: Těsto má být spíš řidší-o něco hustější, než na lívance. Necháme vykynout. Pak dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme v horké troubě dozlatova. Asi 30-40 min. Krok 5: Po upečení necháme chvíli vychladnout, nakrájíme a ještě teplý omastíme máslem.

Zveřejněno 10. 10. 2010

Poznámka autorky mysulka

Recept mám ještě po babičce, obyčejně se dělal jako příloha ke kedlubnovému zelí.

Já ho občas dělám jako přílohu k mrkvi- je to moc dobré, nebo jen tak s hrnkem kyselého mléka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ9n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ9n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Super, já ještě přidávám škvarky.

jarda Kadic:Jardo, my to děláme jenom ze syrových;-)

1974andrea: Jasnačka;-) A tak jsem ti přemýšlel,co by to udělalo,dát tam.i trošku brambor syrových,najemno nastrouhaných:-O;-)

jarda Kadic:Jardo, taky děláváme, je to skvělé. Dostatečně to osol, česneku a majoránky taky hoooodně;-)

Dnes měla děvčata v “prostřenu“ za úkol bramborák,tak jsem ho udělal i já.Ale kynutý jsem ještě nezkoušel, proto ukládám:yes:

Musím pochválit - neznala jsem a chutnalo mi! Jednoduché, levné, syté, ale ne těžké - s hrnkem poctivého mléka jsem měla oběd, po kterém mi je fajn...:-K

Babička báč občas ozvláštňuje ještě jablky nakrájenými na tenké měsíčky, které se poskládají nahoru a zasypou cukrem krystal...vytvoří křupavou kůrku a sladká chuť jablek vše hezky doplní

Recept je vynikající:-)babička ho pravidelně každou neděli dělávala..na Klatovsku:-)akorát vymazávala a potírala sádlem:-)byl křupavý a dobrý:-p:-)

Není vůbec špatné si do báče nakrájet trochu slaninky =D... Báč je výborný a mi si ho většinou dáváme ke gulášové polivce...

Zkoušela jsem ho včera, ale za stálého míchání jsem vylila do záchodu :-S a jak jsem po tom zjistila, pomotala jsem množství mouky. A tak ho dnes dělám znovu. Koukám do trouby a vidím, že dneska už to bude nadějnější.Hurááá:-D Ještě uvidíme, až ho ochutnáme:-p

tak jsem ho udělal a vůbec se nepovedl,rozblemcaný,nedržel tvar..nevím, kde jsem udělal chybu

Michal : Michale, omlouvám se, ale jsem nemocná a nějakou chvíli jsem tu nebyla. Těsto nech kynout tak 3/4 - 1h,záleží na teplotě v místnosti. Až pořádně nabyde, nejméně o pololvinu;-)

:-pProsim jen se chci zeptat jak dlouho ma kynout testo moc dekuji za odpoved

Zdravím děvčátka, jé tak do toho půjdu taky to bude určitě moc, moc dobré:-p

;-) Salmi děkuju, to mě moc těší:-K:-K

Tématické fráze:
báč, bác recept, recept na bác, recept bác, bác z brambor, bác z cukety, recepty bác, bác recepty, sumavsky báč, báč s jablky, recepty jídel, chodský báč, báč z vařených brambor, báč ze zelí, klatovský báč, báč jídlo, bác-recept, bác z kyselého mléka, recepty z prostrena, jídlo bác

Suroviny:
mouka hladká, brambory, vejce, mléko, droždí, cukr, sůl, česnek, majoránka, mouka, tuk, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu