Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované červené zelí - kapusta

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 605 kJ /
1 101 kcal
Bílkoviny17,18 g
Tuky31,13 g
Vláknina35,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 342 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy171,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyrežeme koštial - hlúb. Pokrájame na prúžky a dáme do misy. Prilejeme vodu, šťavu z citrona a pomarančov a pridáme všetky koreniny. Dobre premiešame a odložíme na 48 hodín do chladničky marinovať. Krok 2: Potom kapustu vyberieme a scedíme, zachytenú šťavu odložíme. Urobíme v rozohriatom suchom hrnci z cukru za stáleho miešania svetlý karamel, ktorý podlejeme polovicou scedenej marinády. Krok 3: Primiešame olej a po rozpustení karamelu primiešame na drono pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme. Primiešame kapustu a za podlievania zvyškom marinády dusíme prikryté takmer do mäkka. Krok 4: Dodusíme spolu s postrúhaným jablkom a dochutíme octom. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyselá a kapusta má zostať jemne chrumkavá (nesmie byť rozvarená na "blato").

Zveřejněno 11. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastná kreácia. Podávam k pečenej kačke alebo k husi, prípadne k divým vtákom. Zaradila som túto kapustu k prílohám, ale v podstate sa jedná o teplý zeleninovo-ovocný šalát

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované červené zelí - kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LBX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované červené zelí - kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0LBX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Je výborná,mierne kyselkavá z tej šťavy:-p:yes:

Na Silvestra bude kačica,tak som si kapustu naložila:-pDala som aj šťavu z mandarinky;-)Som zvedavá:-8

Dakujem všetkým za milé komentáre:-))

:-p:-p:-p:-p:-p:-p

+7:yes::yes:Červené zelí dělávám poměrně často,ale takové dobrůtky do něj nedávám:-OUrčitě vyzkouším i tuto verzi:-p:yes:

No, ten reflex fakt funguje..jaký že to? Pavlův?:-D:yes:

:-p:yes::yes:

jó,tak červené zelíčko to mám taky ráda:yes:;-)+1

Nádhera :-p:-p:yes:

mankote...mám uplně Pavlův reflex...mmmmňam ;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kapusta recepty, marinovane zeli, červené zelí na sladko, červené zelí, marinované zelí recept, recept na marinované zelí, červené zelí recept, červené zelí na sladko recept, kapusta recept, recepty kapusta, kapusta, kapustové zelí, kyselé zelí recept, červené zelí recepty, zeli marinovane, zelí recepty, cervene zeli na karamelu, priprava cerveneho zeli, recept červené zelí, mail stobba-reflex.pl loc:cz

Suroviny:
zelí červené, pomeranče, citron, jablko, voda, olej, cukr krystal, sůl, cibule, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, jalovec, koření hřebíček, borůvky, ocet vinný bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu