Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 394 kJ /
2 006 kcal
Bílkoviny186,82 g
Tuky76,20 g
Vláknina3,24 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 546 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy141,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a rozdělíme na čtyři díly. Z balzamika, medu, oleje, bazalky a hořčice ušleháme marinádu. Panenku dobře osolíme a opepříme a naložíme do marinády, nejlépe do druhého dne. Krok 2: V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm asi 10 minut opékáme ze všech stran dohněda. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme do rozpálené trouby. Ve výpeku rozpustíme ještě jednu lžíci másla, vsypeme mraženou zeleninu, osolíme a jakmile rozmrzne, přidáme hoi sin omáčku. Podusíme na skus, naservírujeme na talíře a navrch položíme šikmo rozkrojené maso, které mezitím v troubě došlo.

Zveřejněno 11. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ9r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZ9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

nechci být hnidopich, ale maso na fotce vypadá spíš jako kotlety (pečeně) bez kosti než jako panenka (na takovouto panenku by to musel být vepřík aspoň 200 kilový)

BlaV.: No, když porovnám ´velikost růžiček brokolice, tvar masa a úhel fotky, tak to panenka fakt je...podle struktury maličko přetažená....Ale souhlasím, na první pohled to jako karé vypadá:-8

asi to taky vyzkouším, vypadá to skvěle :yes::-p:-O

Tak jsem se do toho dnes pustila.Mraženou zeleninu jsem nahradila mrkví a brokolicí vařenou v páře,kterou jsem jen polila redukcí ze zbylé marinády a bylo to moc dobré :-p Posílám zasloužený bod i foto :yes:

Mohu se zeptat? Na kolik stupňů máte předehřátou troubu? Děkuji! :-p

eva: Reaguji velmi pozdě (náhodou jsem tento recept právě otevřela v náhodných...), ale třeba by to zajímalo i někoho dalšího, tak odpovím...:-8
Recept je psaný tak, aby se podle něj pokrm dobře realizoval - takže porce masa v alobalu necháme ve vyhřáté troubě odpočívat přesně po tu dobu, pokud připravujeme zeleninu. Takže po čas rozpuštění másla ve výpeku, vhození a rozmrazení zeleninové směsi a podušení na skus...Prostě "ohne stress";-):-))

teda, vypadá to krásně, ale chci se optat, jak má být maso dlouho v té troubě? Panenku jsem ještě nikdy nedělala a bojim se, aby nebyla suchá. Vy ji máte hezky štavnatou a růžovou. Děkuji z odpověď.

hm,krásně to vypadá,ale hlavně aby to tak dobře chutnalo:-D

Krásně vymazlený recept:yes::yes:a fotky si ani netroufám hodnotit:-8, poněvač kopeš, Eli, první ligu:yes::yes:

+20 :yes::-p:-*:-K

:yes:;-)+1:-K

Ivo, to vyzkoušení pštrosího masa myslím vážně, už jsem si o něm něco našla a zdá se, že to stojí za to. I manžel je nadchnutý, měli jsme o tom rozhovor...;-)
A Dominik a moje fotky - pokud mu něco ukážu, docela nekritizuje, ale potom baví společnost (hlavně odbornou, včetně mého otce) tím, že prý cvaknu a hned strhnu foťák (údajně bych měla chvilku počkat...) a pak kritizuje nějaké stíny na mých fotkách...co já vím, nezajímá mě to...zatím. Když se dostane k mému foťáku, úplně mi ho přenastaví a já jsem potom zoufalá...

Elizo, už jsem připravila ty kastrůlky, počítáš s tím, doufám ;-) a mimochodem, kromě žabích stehýnek jsem měla i pštrosa i klokana a nemůžu si stěžovat, zkus to ;-)
toto je prostě zase pohádka ;-) a fotky Elizin standard, už chápu, po kom má ten Dominik oko ;-):yes:

Moc všem děkuju :-K.
Mischamant, to co jsi napsala, mě ale dost zavazuje, víš to?? :-8:-D Co když se začnu horšit...?;-):-D
Rebi, tvoje poznámka mě docela inspirovala. Máme každou středu na náměstí farmářské trhy a zatím jsem kolem stánku jisté pštrosí farmy chodila bez povšimnutí...Asi tam nakouknu a nakoupím. Dceři neřeknu, co právě jí, manželovi to vadit nebude a já to alespoň ochutnám...Pořád lepší než klokan...je to nakonec blbej pták, ne? :-D:-D Možná počkám, až se Domča vrátí ze zájezdu a přijdou s Maruškou na oběd, aby také ochutnali... Jen musím najít nějaký návod na úpravu a pak se možná i podělím zde...;-) Podle výsledku, samozřejmě.

:yes::yes:

:-KNádherná fotka a recept lákající k vyzkoušení+:yes::yes:

clovek by si myslel, ze lepsie sa to uz odfotit ani neda, ked sa pozriem na tvoje fotky...a predsa sa mi zda, ze mas tu fotku vzdy o cosi lepsiu...parada a masko je tiez krasne :yes:

Moc hezký recept i fotka:yes:+9

Ách...ještě že už jsem po večeři, možná bych se zahryzla do klávesnice...jako vždy nádhera - recept i fotka :-p:yes::yes:

Eli:-p:-p:-p:yes:

Eli:-Oa ty nemáš pštrosa:-?:-//:-Oa já jsem ti tááák věřila:-!:-D:-D:-D:-Dšmáááárjá..ta poslední fotka:-!jen jsem polkla:-D:-D:-D

Eli, ráda bych si nabídla:-p, nádhera:yes::-)+

Vy jste miláčkové, než jsem poslala všechny fotky, už jsou tu tři body...:-) Ale zkuste, je to super i docela slavnostní (i když je jen pondělí...já vím), marináda je inspirovaná kuchařkou Vaření v přímém přenosu, trochu upravená. Tam patří na pštrosí maso, ale to jsme ještě nezkoušeli...;-)

Eli,to je jak živé:-!:yes::-D:-Dúplně cítím tu báječnou nasládlevoňavokořenitou chuť na jazýčku;-):-p:-* +1:yes::-K

:yes::yes::yes:

+První bodík za super recept:-pa opět výstavní fotku:-K:yes::yes:

krásný receptík i fotky jako vždy ;-):yes:+1

Tématické fráze:
marinovaná panenka, pštrosí maso recepty, veprova panenka s brokolici, vepřová panenka kuchyňská úprava, recepty z pštrosího masa, recepty pštrosí maso, balzamiko olej, pštrosí recepty, žlutá mrkev, co se žlutou brokolicí, slavnostní oběd recepty, pštrosí maso cena, brokolice,žlutá mrkev, cena masa panenka, panenka recept, žlutá mrkev recepty, panenka marinovaná v medu, kuchyňská úprava vepřové panenky, kuchyňská úprava vepřové panenky, pannenka na mrkvi

Suroviny:
panenka vepřová, mrkev žlutá, ocet balsamiko, med tekutý, olej olivový, bazalka čerstvá, hořčice dijonská, máslo, pepř černý, sůl, omáčka honsin

Přidat fotografie receptu