Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melouny

Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, narozdíl od pravého marcipánu, který má přirozeně nažloutlou barvu. Tohle cukroví okouzlí svou věrohodností hlavně děti.

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

80 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 501 kJ /
7 051 kcal
Bílkoviny109,75 g
Tuky426,00 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy685,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme bílou hmotu. Z másla, moučkového cukru a sušeného mléka vypracujeme vláčnou hmotu a tu rozdělíme na dvě stejně velké části. Krok 2: První část hmoty zůstane bílá a do druhé části přidáme červené potravinářské barvivo a zapracujeme. Z této červené hmoty pak uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky. Krok 3: Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a obalíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky. Krok 4: Na zelenou hmotu smícháme 300 g mletých ořechů a 300 g práškového cukru, bílek a přidáme zelené potravinářské barvivo. Hmotu vypracujeme a rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a oblepíme každou bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut. Krok 5: Nakonec každou kuličku rozkrájíme na 8 částí (klínků) a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka uděláme zrníčka.

TIP: Jak udělat falešný marcipán

Zveřejněno 11. 10. 2010

Poznámka autorky hanahcotton

Recept jsem dostala od své dobré kamarádky Zdeničky a vypadá to, že už se žádné vánoce bez tohoto cukroví neobejdou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8PW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8PW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (87)

vera616:
Místo vlašáků lze použít mandle :yes:
Bílek bych vynechal (jako pojivo stačí cukr a kapka vody) :-)

dobry den,
chtela bych tento recept udelat na letosni vanoce,mam ale alergii na vejce a orechy.da se mat mistň orechu mandle?a je nejaka nahrazka za bilek?diky moc.v.

vera616: mandle lze určitě použít místo ořechů a místo bílku bych asi použila trochu medu, nebo kukuřičný sirup...

Zobrazit starší odpověď

mnam:-)

Hruba Irena 14. 12. 2015 20:37
meloun

je to to nejúžasnější cukroví aké jsem kdy viděla a jedla.Akorát to nebyli udělané Melouny ale Citrony. Ale úúúžasné:-K:-D:-)):-p:-p:-p:-p:-p

Renata:ten cukr na obalení je tam potřeba:yes:...a mezi zuby neskřípe ;-):-))

Ten cukr krystal na obalení je tam potřeba? A neskřípe to pak mezi zuby?

Piškoty vyzkoušené.akorát přidáno více bílku a vypadá to celkem dobře a je.to i dobré ;-)

fulinda:no to nevím...díky ořechům je hmota vláčnější, protože jsou mastné...:-S s piškoty netuším, jak to půjde zpracovat;-)....potom asi bude potřeba trochu improvizovat a v případě, že se hmota bude špatně pojit, tak asi přidat trochu rumu :yes:...ale opravdu nevím...:-K

Můžu dát misto ořechů piškoty?

jiji:tak šup s ním do lednice a nechat chvilku ztuhnout...;-)

Výsledek je dobrý ale těsto se hrozně lepý:no::-K:-K

Je to uplně užasný:yes::yes::yes:

dobrý:-):-p:-8:-K:-D:-)):yes:

Klára::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
meloun recepty, recepty z melounu, cukroví melounky, meloun, cukroví melouny, melounky cukroví, recepty s melounem, meloun recept, recepty meloun, cukroví ze sušeného mléka, jak zpracovat meloun, recept meloun, melouny cukroví, nepečené melouny, krájení melounů, vánoční cukroví melouny, nepečené cukroví melouny, cukroví meloun, marcipánové melounky, melouny recept

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mléko sušené, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, potravinářské barvivo zelené, potravinářské barvivo červené, cukr krystal, čokoláda

Přidat fotografie receptu