Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešně

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

charlott charlott

Náročný

Suroviny

Porce: cca 60porci

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tento dort je tvořen z běžné kakaové a vanilkové báze (piškotu), je slepovaný běžným čokoládovým krémem, ve kterém jsou navíc obsažené křupavé čokoládové kuličky. Piškotová báze byla politá višňovým likérem, aby dort byl vláčnější a nebyl suchý. Krok 2: Byl seřezán na polokouli (jelikož jsou polokoule 2, jsou to jako 2 větší klasické dvoupatrové dorty). Dál jsem rozválela červenou marcipánovou pastu a polokoule jsem ji potáhla. Krok 3: Z plastické cukrové pasty jsem vytvarovala stonek s listem. Stonek je o něco delší než na fotce jelikož je zakotven ve středu polokoule cca 15 cm a kvůli estetice. Tento "vpich" je třeba zalít čokoládou. Krok 4: Kdo je šikovnější, může si vytvarovat za pomoci této pasty a marcipánu i třešňové květy, či malé třešinky. Ty jsou tvořené z želé a stonky s listy opět z marcipánu. Já si květy a malé třešinky nechala udělat u cukráře.

Zveřejněno 12. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8zg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8zg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

larisa: Já taky nejsem žádný přeborník na pečení a hlavně na zdobení, takže do takového složitého dortu se pouštět ani nebudu;-):-8 Znám své hranice :-8 Pokud si někdo na tohle troufne, nebude pro něj problém upéct si svůj korpus a udělat krém - obojí může být libovolné, tady jde hlavně o to sestavení a zdobení a to je popsané dobře :-K

zizala: Já moc péct neumím a bude nás asi víc, podle tohoto se to udělat moc nedá:-K
Jak ten korpus mám upéct to tam teda není a ani klasická čokoládová nádivka do dortu. To bych musela vygooglit. Pro někoho to je jasné, ale spoustě kuchařek ne:-K

larisa: Vanilkové a čokoládové jsou piškotové korpusy, je to tam jasně napsané ;-) A postup tam je, jen není postup a suroviny na ty korpusy a krém, ale to si stejně dělá každá cukrářka svůj oblíbený. I zde na stránkách je jich dost ;-)

Nevím co vanilkové a čokoládové, ale asi pudinky, a z tohohle 60 PORCÍ, to snad ne:-D
A zas nevím, jak to udělat:-//

;-) moc pěkné+:yes::yes::-K

Úžasné :-O:yes:

jednoducho nádherné:yes:+7:-))

Krásné:yes:;-)co víc dodat +1:yes:

Krasne, 4. bod udelen. :yes::-K

+3bodík:yes:a nazdobené třešinky opravdu moc krásné;-):-K

Já si tak nějak představuji popis zdobení. Sice nevím, co je to plastická cukrová pasta a spoustu surovin zde uvedených, každopádně, tak nějak by měl být popsán postup dortu. Kdybych mohla, dám ti 10 bodů, příjmi ode mne aspoň jeden a klobouk dolů.:yes::yes::yes::yes:

krásný...:yes:

Tématické fráze:
tresne recepty, třešně, recepty z třešní, co udělat z třešní, třešně recept, co z třešní, recepty třešně, recept třešně, recept z třešní, recepty na trešne, co s třešněmi, likér z třešní, recepty s třešněmi, co upect z tresni, recept na třešně, pečení s tresnemi, pečení z třešní, pečeme z třešní, pečené třešně, co uvařit z třešní

Suroviny:
piškoty, nádivka, likér, marcipán, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu