Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát v koření a obalený v hladké mouce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 10 ks

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj filety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl. Krok 2: Potom jemně pokmínujeme, okořeníme vepřovou pečení a dáme špetičku sladké papriky, jen aby byla vidět trošku barva (ne moc). Můžete si ho naporcovat. Krok 3: Obalíme v hladké mouce a smažíme z obou stran. Příloha chleba, brambory atd.

Zveřejněno 13. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v koření a obalený v hladké mouce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14P3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v koření a obalený v hladké mouce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14P3

Komentáře (9)

Karel Drlík 24. 4. 2016 10:17
Děvčata , candáta jako filé dostanete občas v Penny , jsou zmražené 6 ks v sáčku o váze 585 dkg. za 185 kč . Jako důchodci mi stačí jedno filátko.Candát je nejlepší ryba , file je bez kosti a bez kůže takže na troše oleje s máslem je to lahůdka.Na rybáře nespoléhejte , já rybařil léta a candáty jsem chytil čtyři.Šupiny byly po celé kuchyni,tedy to filé je bez práce.Zdravím.

variel, u nás jsou ryby skoro pořád před loni jsme udily 15 kg nachytali vyčistili a zamrazili potom vyndali z mrazáku a šli na uděni.:-K

janusko, určitě to zkus je to moc dobré zrovna mě ted tady dva kousky voní co jsem dosmažila.:-K

Bibinko,manžel je rybář já mu jen pomáhám.:-):-):-);-)

Rybičky, to je moje:-)

hmmmm...až můj manžel "něco" chytne tak určitě zkusíme:-p:-)):yes:

Zdenko+++, candátů jsem se něco najedla v životě;-) Rodiče rybařili obá na Lipně celé sezony, měli jsme tam chatu. Rybičky nám dost chutnají a ty, nebo manžel:-))má 3.bod:yes:

ano mám doma rybáře a co se tíče ryb dělá všechno manžel :-K:-K:-K

Candát je u nás doma vzácná ryba a tak bych se z něho nesnažila udělat vepřové. Je vidět, že máš asi doma rybáře a zdroj této skvělé ryby.:-)

Tématické fráze:
candát recepty, candát, jak naporcovat candata, recepty candat, candát recept, recepty z candáta, ryba obalena v mouce, recept candát, recepty na candáta, recept na candata, recepty ryby candát, koření na ryby, candát jako řízek, ryba v mouce, candát recepty s fotografií, příprava candáta, řízky z candáta, řízek z candáta, maso v hladke mouce, ryba obalená v mouce

Suroviny:
candát, sůl, kmín mletý, koření vepřová pečeně, paprika sušená sladká, mouka hladká

Přidat fotografie receptu