Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.
Krok 2: Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.
Krok 3: Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový ). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.
Krok 4: Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Moje poznámka
Zavařený kapr, amur nebo cejn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LXx
Nejnovější recepty
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 4 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
Neregistrovaný před 36 sekundami
Špenátová roláda s lososem
Neregistrovaný před 1 minutou
Chleba domácí - kmínový
Neregistrovaný před 12 minutami
Pečená bažantí stehýnka na divoko
Neregistrovaný před 14 minutami
Výborné lasagne
Neregistrovaný před 17 minutami
Smetanová omáčka s gnocchi
Kody74 před 19 minutami
Bramboračka
Neregistrovaný před 23 minutami
Krevety v kokosovém mléce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 27 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 31 minutami
Úplně obyčejný chléb
Neregistrovaný před 34 minutami
Tématické fráze:
kapr recepty,
amur recepty,
amur,
zavařený uzený kapr,
uzený kapr v oleji,
zavařený česnek,
jak zavařit uzeného kapra,
recepty kapr,
recepty na kapra,
cejn recept,
uzený cejn,
jak zavařit uzené ryby,
zavaření uzeného kapra,
jak nalozit cejny,
amur recept,
uzený kapr zavařený,
jak naložit cejna,
uzený kapr recept do skleniček,
recepty amur,
jak zavařit kapra
Suroviny:
ryba,
sůl,
kmín drcený,
česnek,
olej olivový
Komentáře (10)