Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařený kapr, amur nebo cejn

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme. Krok 2: Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme. Krok 3: Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový ). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu. Krok 4: Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.

Zveřejněno 13. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařený kapr, amur nebo cejn

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LXx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařený kapr, amur nebo cejn

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LXx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Akorát Udím 2 amury tak zkusím :yes:

cathleen,:-K manžel říkal že by to šlo ale nesměla by být zabalená ve folii.

Zdeni, okamžitě mi přestaň dělat chutě, jo? ;-):-)):-))

Jani , to je slabé slovo ta chut to se nedá popsat.:-K:-K:-K:-K

To musí být bomba, k tomu chlebu s máslem to úplně cítím!:-p:yes:

zizilko, a jaké je to pošušnáničko na chlebě s máslem:-)):-)):-)):-K

Téda...tak tohle je pro mě ještě lepší než tlačenka :-p:-p Jen ještě někoho, kdo nachytá a vyudí ryby :-8:-(

:-p+1:yes:

to nevím ale až přijede manžel z práce tak se ho zeptám má v tom lepší zkušenosti a dám ti vědět:-K

:-OJujda, tohle vypadá zajímavě!:yes::yes:+
Myslíš, že by tak šla zavařit i uzená makrela?

Tématické fráze:
kapr recepty, amur recepty, amur, zavařený uzený kapr, uzený kapr v oleji, zavařený česnek, jak zavařit uzeného kapra, recepty kapr, recepty na kapra, cejn recept, uzený cejn, jak zavařit uzené ryby, zavaření uzeného kapra, jak nalozit cejny, amur recept, uzený kapr zavařený, jak naložit cejna, uzený kapr recept do skleniček, recepty amur, jak zavařit kapra

Suroviny:
ryba, sůl, kmín drcený, česnek, olej olivový

Přidat fotografie receptu