Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třeboňské kapří hranolky

Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je jednoduchá a důležitým základem úspěchu je dobře ochucená marináda.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 912 kJ /
696 kcal
Bílkoviny16,81 g
Tuky3,83 g
Vláknina10,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,78 g
Sůl21,60 g
Sacharidy144,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra naporcujeme a vykostíme. Krok 2: Jednotlivé filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky, soli a trochy vody. Krok 3: Dobře promícháme a necháme pár hodin naložené. Krok 4: Smícháme hladkou mouku, Solamyl a mletou papriku. V této směsi obalíme rybí hranolky. Krok 5: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dokřupava, stačí několik minut. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší nebo lepenicí, případně s omáčkou ze zakysané smetany a čerstvě nastrouhaného křenu.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 13. 10. 2010

Poznámka autorky Eliza

Recept jsem objevila na www.třeboňský kapr, kde ho realizuje mistr Stupka a který vřele doporučuji zhlédnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třeboňské kapří hranolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6jx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třeboňské kapří hranolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6jx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Moc dobré, chce to opravdu smažit zprudka. Za mě příště vynechám sůl v marinádě. Samozřejmě záleží na chuti każdého , no a taky na tom, jaká je sojovka.

ňamka:-)

Děti nemají moc rádi vybírání kostí, tím spíš když je to zdržuje od dárků. Kapří hranolky jsou naprosto vynikající. Pokud Vám zbydou, naložte je jako pečenáče.

Helga:peskovat pisatele po dvou letech mi připadá k ničemu:no::no::no::no: každý máme své přednosti i nedostatky,každý.

:yes::-)

Bylsem v Třeboni a ochutnal sem kapří hranolky a moc jsme si pochutnali.Syce ne v u Šupiny ale na parkovišti.taky sou výborný,tak je musím vyskoušet:-K

josef: Ježiši Maria - co ta čeština ? .... vy jste Čech ? ....:-//

V Třeboni u Šupiny jsme byli..všechno tam je hezké, ale jídlo nás opravdu nenadchlo. Kapří hranolky byly těžké (mastné) a kořeněné tak, že to už vůbec nebyla ryba. Lín taky nic moc. Dělala jsem hranolky podle návodu pode mnou, bylo to lepší, ale taky nás to nijak zvlášť neoslovilo. Klasika je klasika.:-p

Jen tak mimochodem,sojovkou atd. se ta ryba zničí. Zkuste jenom mouku,škrob,papriku a sůl a šup na pánev - jiná a rybí chuť. A rybí hranolky vymyslel jeden pán ( méno znám )a restaurace Šupina si ho pouze přivlastnil. Jinak dost drahá restauračka, kam místní nechodí. Ty jídla z ryb si každý dělá sám doma a chuťově lepší, což mi bylo i potvrzeno.

Dobrou:-)

Jo, a ještě musím pochválit tu křenovou zakysanou smetanu, fakt se k tomu hodí:yes:

Vynikající - včera u nás byl výlov, takže máme rybí víkend.:-)) Včera jsem nudličky z čerstvého kapříka naložila, dnes obalila a hodila do friťáku a byly fakt sqělý:yes::yes::yes:
Chtěla jsem přidat fotku, ale snědli jsme je tak rychle, že jsem ani nestihla fotit:-D:-O:-))

marie-majka 30. 6. 2011 12:26
:-je to senzacni a navic si toho kapra chytim sama v rybnice

Sarovko, musím se přiznat, že jsem asi pětatřicet let vnímala kapra jako takovéto povinné vánoční "bláto", obalené ve strouhané housce, spojené s pliváním kostiček z každého sousta...:-/ Pak jsem porodila dítě (to druhé), které od malička šlo po rybách jak "slepice po flusu" a přes moji snahu odbýt štědrou večeři kuřecím řízkem si "po čuchu" vybralo kapříka a statečně bojovalo s kostmi za cenu chuti...;-) A pak jsem objevila webovky Třeboňský kapr a této rybě jsem propadla i já...;-):yes:

Elizo, moc děkuji za výborný recept:-8:yes::yes:
Manžel umí vykostit ryby, ale chyběla mu ta poslední vychytávka s příčným naříznutím po kterém kosti prostě zmizí ;-):yes:
Kapr nepatří mezi mé oblíbené ryby (mimo čerstvě uzeného), ale tahle úprava mě nadchla:-8:-K Tedy celou rodinu. Ještě jednou díky

Kapříka vykošťuji vždy na vánoce, na řízky. Tenhle recept udělám hned jak kapra koupím. Odkoukala jsem to vykošťování jednou v televizi. Opravdu tam kosti nejsou.

Dobrý den,v pořádku nic se neděje,vím že Petr Stupka dělá na stránkách Třeboňský kapr též kapří hranolky.S panem Stupkou se občas potkáváme na různých akcích a o přípravě jeho kapřích hranolek jsme se bavily.Na kapří hranolky je již sousty receptů a každý do nich dává jiné ingredience a záleží na chuti každého.Má reakce byla jen na to že jsou to kapří hranolky ze Šupiny,jinak mi název nevadí...přeji krásný den Petr K. :-)

Tématické fráze:
třeboňské rybí hranolky, rybí hranolky, kapří hranolky stupka, rybí hranolky recept, rybí hranolky recept, rybí hranolky video, rybý hranolky, smažené rybí hranolky, kapří hranolky šupina, kapří recepty, hranolky, filetování kapra, rybí hranolky třeboň, stupka kapří hranolky, recept na rybí hranolky, vykošťování kapra, třeboňský kapr recepty, trebonsky kapr, marinada na kapří hranolky, kapří

Suroviny:
kapr, česnek, omáčka sojová, paprika sušená sladká, zázvor mletý, kmín mletý, sůl, mouka hladká, solamyl, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu