Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po italsku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vercik 777

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 510 kJ /
361 kcal
Bílkoviny5,36 g
Tuky26,34 g
Vláknina6,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 964 mg
Sůl2,52 g
Sacharidy24,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dáme do kastrolku a provaříme. Směsí přelijeme naporcované kousky králíka a necháme nejlépe do druhého dne odležet a marinovat. Krok 2: Druhý den dáme péct za občasného přelívání šťávou, dokud maso nezměkne. Pro zjemnění můžeme nakonec přidat 12% smetanu a ještě nechat "probublat". Je to výborné se smetanou i bez ní. Krok 3: Podáváme s bramborem nebo klidně jen se zeleninovým salátem, může se i s rýží.

Zveřejněno 15. 10. 2010

Poznámka autorky Vercik 777

U původního receptu bylo psáno 1/2 šálku oleje, ale když jsem to zkusila, doslova to plavalo v oleji, tak jsem množství oleje zredukovala na pár lžic a bohatě to stačí. Stejně tak se solí, někdy jí nedám skoro vůbec, protože bujóny i kari slanost dodají samy o sobě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oylz

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po italsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oylz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

ralda: Není zač. My to doma měli už hodněkrát a pokaždé se to osvědčilo. Děkuji za \"luxusní\" hodnocení. :-K;-)

Je to luxusní, dělám snad už po páté:-) Děkuji

Jana Remková: Děkuji za přivítání :-K Snad budu mít dost času, aych přispěla dalšími recepty.. Mám jich až až, jen ten čas není, abych to dokumentovala a zveřejňovala :-p A pro Spagetku: Já mám výhodu v tom, že jsem z vesnice a králíky máme doma (nevím, jak chutný je králík ze supermarketu, ale domácímu se určitě nevyrovná..) - tedy ne úplně, ale na zahradě :-D A skoro jsme dopadli jak v K..rva hoši, a nabízeli jsme je všade. Tak jsem začala pátrat po nových receptech a určitě časem ještě něco králičího přihodím :-8 Všem díky za ohlasy :-K

Bibinka: Já to zkoušela i bez bujónu jen s vývarem a upřímně řečeno, není tak chutné. Ale jinak zastávám taky názor, že vlastní vývar je to nejlepší ;-) Ale tady se mi fakt ten bujón osvědčil. :yes:

Verčíku777,králík bude dobrý, ale pokud bych ho dělala já, tak určitě bez masoxu a když přivřu oko, tak jen s jedním. Mám pocit, že to vezme tomu králičímu masu chuť;-)

:-p To vypdá moc chutně+:yes::-K

Verčo, vítej na topreceptech.:-K Já králíka moc ráda připravuji a jsem ráda, že mám opět inspiraci;-):yes:

Vypadá to lákavě...

Já si dám vlastní vývar místo bujonu, ale jinak to vypadá dobře, určitě zkusím, až teda seženu lepšího králíka než, co považujou za králíka v supermarketech ;-):yes:

Určitě vyzkouším ;-) + bod.

Tématické fráze:
králík po italsku, králík recepty, králík po italsku recept, recept kralik po italsku, luxusní králík, králík po italaku, recepty na králíka, králík na oleji, králík na worchestru, králík v oleji, recepty z králíka, recepty králík, kralík po po italsku, recept králík, králík po italksu, kralik po, recept na králíka po italsku, králík po italsku kari, chutný králík, luxusní králík recept

Suroviny:
voda, olej, bujón, cibule, česnek, kečup sladký, koření kari, omáčka worcesterová, pepř, sůl, maso králičí, smetana 13%

Přidat fotografie receptu