Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované kuřecí smažené jako řízek

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení masa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 618 kJ /
2 060 kcal
Bílkoviny336,76 g
Tuky71,86 g
Vláknina0,45 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 871 mg
Sůl2,17 g
Sacharidy13,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a vytvoříme hladkou směs, do které ponoříme plátky masa. Necháme uležet minimálně dvě hodiny. Krok 3: Pak je obalujeme ve strouhance a zvolna smažíme na pánvi s rozehřátým olejem z obou stran dozlatava.

TIP: Jak a na čem správně smažit

Zveřejněno 16. 10. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Rodinka si přála kuřecí řízky, a tak jsem se rozhodla jí je malinko ozvláštnit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované kuřecí smažené jako řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k70Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované kuřecí smažené jako řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k70Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:yes::yes:<3:-K

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K

Dobrotka,tohle u nás bude často.....:-8:yes::yes::yes::yes::yes:

merilin: tak to mám radost:-K Děkuji:-)

:-p:-K:yes:

chocolate (neregistrovaný/á), děkuji za pochvalu a hezký komentík:-K:-!

chocolate 17. 10. 2010 10:58
Ivulinko:-K, děkuji za výbornou inspiraci na nedělní oběd.Koření jsem použila shodou okolností také Reny, ale Adamova žebra.Těstíčko na obalování běžně používám, jen nejsem zvyklá dávat olej, ale držela jsem se receptu a nebyl jediný problém.Strouhanka držela krásně a maso bylo krásně křehké a chutné (soudím podle \"testovacího\" řízečku.
Děkuji za hezký recept:-K.

:-p+:yes::-K

Ivulinko, dobrej recept, to by u nás chutnalo a fotky pěkný. Máš 5.bod:yes:

Ivulinko, tak tuhle marinádu neznám a brzy vyzkouším. Hned bych si dala:-p

Ivuli, také takhle obaluji, pokaždé dám něco jiného, takže je to jiné, dávám i sýr třeba;-):yes::yes:

Jani R. jak vidíš na fotkách, strouhanka drží dost dobře, ani mě nenapadlo, že by mi mohla odpadnout. Ostatně já takhle obaluji v těstíčku každý řízek, ať už kuřecí, vepřový nebo filé či sýr, normálně si umíchám vajíčka s hladkou moukou a trochou vody a pak už jen obaluji ve strouhance. Odpadá mi třetí miska, mám jen dvě na obalování;-). Díky za pochvalu:-K

ivulinka: taky tak.

Ivo, mi se to moc líbí a mám dotaz. Jak na tom drží ta strouhanka, když je to maso v marinádě, která obsahuje olej? Kdysi jsem to zkoušela a strouhanka mi všechna odpadala.:-( To bude asi rukama, co?:-)):-D

moc pěkný receptík,zase něco jiného než klasika super:yes:+1;-)

Tématické fráze:
marinované kuřecí řízky, smažené kuřecí řízky, marinované řízky, kuřecí řízky marinované v jogurtu, marinovaný řízek, marináda na smažené řízky, smazeny kureci rizek, marinovany kureci rizek, marinované smažené kuřecí řizky, marinování řízků, marinování kuřecích řízků, marinované řízky z trouby, marinované smažené řízky, kuřecí řízky marinovane, kuřecí řízky recepty, kuřecí řízek, kuřecí řízky pečené v troubě, marinada na kureci rizky, marinování, smazene marinovane rizky

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, vejce, olej, pivo světlé, mouka, koření country, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu