Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 671 kJ /
1 355 kcal
Bílkoviny205,90 g
Tuky6,94 g
Vláknina19,14 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 885 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy47,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče. Krok 2: Hladkou mouku vsypeme do sáčku a přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso. Takto obalené rychle osmahneme na stejné pánvi a přidáme do pekáče k zelenině. Krok 3: Na pánev vlijeme vývar/vodu, víno, bobkový list a tymián, provaříme s výpekem a vlijeme do pekáče. Krok 4: Vše promícháme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 200st.asi 1 hodinu. Poté přidáme marmeládu a povidla a pečeme ještě asi ½ hodiny. Podle toho, kolik chceme šťávy, podléváme. Krok 5: Na závěr dochutíme solí, pokud je třeba a servírujeme nejlépe s knedlíkem, nebo pečivem.

Zveřejněno 17. 10. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Apetitonline - mírně upravený

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5D9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5D9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Z náhodných taková pochutina na mě koukla:-OVypadá to moc dobře:-p+10:yes:

Dneska jsem udelala,sice v tom silenem horku to byl pozitek,:-D,ale vysledek stoji za to..moooc dobre:yes:

Tak tedy musím říci,že to nemá chybu!!Miluju zvěřinu s vínem,ale bála jsem se,že mi to synovénebudou jíst :-)Opakbyl pravdou!!Děkuji za skvělý recept a přidávám bodík!!

Aj mne sa recept moc páči,vyzerá to skvostne:yes:Ale vzhľadom na moje možnosti,asi tiež s tým hovädzím:-/

Opravdu pěkný, nápaditý recept a hezké foto, určitě by mi chutnalo i takhle upravené hovězí :yes::-K.

Škoda,že srnčí maso je dost málo k sehnání.;-)recept je pěkný;-)

Hm, to vypadá moc chutně a fotky jsou krásné:yes:+4

:-O:-ONádherný recept, krásné fotky.:yes::yes::yes:+

Díky:-)

Maris, asi jak která trouba, já pekla 180st., ale horkovzduch.
On ten název je spíš proto, že se peče celkově 1 1/2 hod. a bylo to pěkně měkoučké..., jinak peču hodinu.:-)
Možná je to trochu zavádějící, ale každý stejně upeče podle svého.

Zvěřina,to je delikatesa sama o sobě.Takováto příprava je něco extra.Dělala jsem takto daňka a opravdu lahůdka.:-p:yes::yes:

Jahůdko, krásný recept, podle naší chuti:-p. Jen mi ale nepřipadá, že pečení na 200° je pomalé. Nemá tam být míň ?:-)

Tématické fráze:
srnčí maso pečené v troubě, srnci zebra, pecena srnci zebra, srnci zebra - recepty, recepty na srnčí maso pečené, recept na pečená srnčí žebra, pečené srnčí maso, srnčí žebra pečená, pečená srnčí kýta, srnčí kýta pečená, pečené srnčí maso recepty, srnčí maso pečené, pečená zvěřina, srnčí žebra recepty, srnčí žebra recept, srnčí maso recepty, pečené srnčí žebra, pečeny danek, recept na srnčí žebra, srnčí žebra pečené

Suroviny:
maso srnčí, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, víno červené, vývar, povidla švestková, sůl, pepř, tymián, bobkový list, mouka, máslo, olej

Přidat fotografie receptu