Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychtářův telecí krk

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 866 kJ /
1 163 kcal
Bílkoviny200,48 g
Tuky35,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 906 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Telecí krk i s kostí marinujeme ve směsi koření, kterou si připravíme tak, že do hmoždíře dáme 8 kuliček jalovce, trochu sušeného rozmarýnu, tymiánu, kmínu, soli a oleje. Krok 2: Vše v hmoždíři rozdrtíme, až nám vznikne tmavá kaše. Krok 3: Tuto směs poctivě vetřeme do povrchu a všech záhybů na mase. Dáme do lednice uležen na 1 den. Krok 4: Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli necháme vcelku a se slupkou a dáme na dno pekáče nebo římského hrnce. Krok 5: Naložené maso podlijeme cca 0,5 litrem vody a pečeme přikryté velmi zvolna cca 90-120 minut, tak aby bylo možno maso zcela volně odstranit od obratlů. Krok 6: Po upečení telecího krku, všechnu zeleninu odstraníme a silný výpek použijeme na omáčku, do kterého přidáme v troše vody rozmíchanou trochu hladké mouky a oříšek másla, a tím se omáčka zahustí a zjemní. Krok 7: Necháme krátce provařit a podáváme s rýží nebo bramborem.

Zveřejněno 19. 10. 2010

Poznámka autora Colombo65

Svádělo to, dát tam slaninu, hořčici, ale odolal jsem a nechal jen uvedené koření, silný výpek z obsažených kostí,zeleniny a mělo to i tak velmi slušné "grády"!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychtářův telecí krk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX4z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychtářův telecí krk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX4z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Upekla jsem stejně telecí roládu z krku (nabídka Kauflandu), neměla jsem petržel, ale máme rádi celer, přidala jsem jeden masox když nebyl krk s kostí, jinak stejný postup. Zeleninu máme rádi, proto jsem ji do šťávy přepasírovala. Byl to s rýží vynikající oběd. <3<3<3:yes::yes::yes:

Dnes upeceno, mela jsem sice krk uz bez kosti ale i tak vyborne. Jako prilohu jsme meli br. knedlik a tu zeleninu jsem nakrajela na ctvrtky a taky jsme ji snedli. Moukou jsem nezahustovala. +1 bodik

Krásné :-O:-):yes: +7

:yes:;-)+6:yes:

:-O:-*:yes::yes:

:yes: krása:yes::-p

Náááááádhera a jistě velká mňamka:yes: Bodík letí!!!!

... foťák nedám, adopce se nepřijímá - jsem v osvojení manželky skoro 23 let, a jídlo je fakt dost dobrý - mladší používají výraz "fakt hustý" Zkuste a potvrdíte ;-);-);-)

Moc pěkný receptík a ta fotka paráda;-)+1:yes:

Taaak....Colombovi normalne zabavit fotak....jinak nas vsechny bude mit na svedomi....:-S:-*:-K copak tomuhle nekdo odola??? Co fotka,to bomba...a jestli to jidlo ma stejne dobre jako ty fotky,tak si ho s radosti adoptuju a k plotne chodim jen z dlouhe chvile... :-D:-D:-D samozrejme +1:-!:yes:

No to vypadá mňamózně...:-p:-p:-p a fotka jako vždy nádherná...:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
teleci krk, telecí krk recepty, telecí krk recept, telecí krk s kostí recept, recept na teleci krk, recept telecí krk, recepty telecí krk, recepty na telecí krk, teleci rolada z krku, pečený telecí krk, telecí krk bez kosti recept, recepty z telecího krku, telecí krček, telecí krk bez kosti, telecí krk pečený, telecí krk s kostí, výpek z kostí, telací krk, telecí přední recepty, telecí přední krk

Suroviny:
krk telecí, jalovec, tymián, rozmarýn, cibule, mrkev, petržel, olej, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu