Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Židovská paštika"

Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme syrovou cibulí.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 1 den odležení v lednici

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 1 den odležení v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 922 kJ /
2 850 kcal
Bílkoviny125,30 g
Tuky242,61 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 3,72 g
Sodík 1,53 g
Sůl3,54 g
Sacharidy39,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Necháme je vychladnout a poté je oloupeme pokrájíme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Na rozpáleném husím sádle orestujeme cibuli, maso a necháme vychladnout. Krok 4: Směs rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme pokrájené vejce a znovu rozmixujeme do hladka. Krok 5: Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme hořčici a dobře promícháme. Krok 6: Paštika je poměrně řídká, proto ji odložíme na 24 hodin do lednice, aby ztuhla a propojily se chutě. Krok 7: Paštiku můžeme dát do menších nádobek, zalijeme ji asi 0,5 cm vrstvou husího sádla a uchováváme v ledničce. Krok 8: Mažeme na pečivo.

TIP: Jak se dělá játrová paštika?

Zveřejněno 20. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: Túto paštiku sa naučila moja mama od židov. Paštika nie je kosher jedlo,l ebo som ju nerobila z kosher surovín. Kedysi sme ju mleli na mäsovom mlynčeku, ale mne vyhovuje táto konzistencia. Robieva sa z husacej pečene z vykrmenej husy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Židovská paštika"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8vB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Židovská paštika"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8vB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Moc dobrá paštika <3

Dakujem za milé komentáre a pekné hodnotenie:-K

:-O:-p:yes::yes:

Tak já draní teda nezažila, ono v horách nebylo co drát, ale slyšela...., jo a husí sádlo je v Intersparu ;-)

Pipre, o draní peří mi nemluv...taky k nám chodily sousedky, musela jsem pomáhat drát (bylo to na moje peřiny), jenže ony se při tom modlily...celý růženec několikrát...pro malou holku to bylo jako za trest :-(;-)

Ta bude určitě vynikající. Dávám bodík a určitě vyzkouším:-K:yes:

Tak paštika vypadá bezvadně, jen sehnat to husí sádlo. Já husu nepekla už ani nepamatuji, ale jako mladá jsem si na ní pokaždé pochutnala. Maminka ji pekla často. Teta, u které jsme bydleli v podnájmu, husy chovala a vždycky nám kus masa dala také:-) Ale i tak se husa dala sehnat snadněji, než dnes. Jej, a pak jsem milovala drhnutí peří a drby sousedek při tom:-D:-D:-D ..:yes:+8

Jéje paštika:-p:-p Zase jiná a vypadá suprově.Akorát ty husí játra bude asi problém sehnat,zkusim se kouknout v Makru,ale uspět by se mohlo v Maďarsku.Trochu z ruky.:-)Jooo, když se krmily husy šiškami a právě kvůli játrům,to už neni pravda.:yes::yes::-)

presne tak, žížalka, kde ty časy jsou...a už my sme ty babičky. Kde vziť na husičku, ked už sme mnohé z nás dôvhodkyne. Ale spomienky sú to prekrásne, však? A tú chuť cítime aj dnes...:-))

Moje babička ji dělala, ale bez vajec a hořčice. Jen na husím sádle cibulku, na to naškrabaná husí játra, husí škvarečky, osmahla a nechala ztuhnout. Na čerstvý chléb namazat a posolit...mňam, úplně zase cítím na jazyku tu chuť. Jenže kde dneska vzít husu, která by měla tolik sádla, aby bylo na škvarečky...domácím chovem se dnes už nikdo nezabývá, je jiná doba. Moje babička ještě dělávala šišky z brambor a otrub a husy cpala...kde ty doby jsou:-( Omlouvám se, že jsem se tak rozkecala pod Tvým receptem :-8:-8:-K

Dobrý nápad a někde tu mají v akci husí sádlo! Musím se mrknout ve kterém superm....Určitě udělám ;-):yes:

hezký recept,ale to abych nejdříve upekla husu,abych měla husí sádlo;-):-D,ale ukládám si receptík tak jednou do roka tu husu nebo kachnu máme.;-)+1:yes:

áno, išlo by to aj z kačacej masti. Pejli, je to mňamka:-))

...dělám podobnou paštiku z kuřecích jater a s máslem...tady ta s husím sádlem musí být vynikající...když seženu husí játra, určitě vyzkouším...:yes::yes:

:-p to bych si hned udělala, ale mám jen kachnu, šlo by to i z kachního sádla? Bezva receept!!:yes:

Tématické fráze:
husí paštika, husí paštika recept, husí paštika recepty, paštika s husími játry recept, židovská paštika, recept paštika, paštika recept, husí játrová paštika, pastika s husim sadlem, paštika, paštika z husích jater, paštika z husích jater recept, pomazánky, husí játrová paštika recept, domácí paštika recept, recept na husí paštiku, husý paštika, paštika z kuřecích jater, pomazánky recepty, paštika z husími játry recept

Suroviny:
husa, sádlo husí, vejce, cibule, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, sádlo husí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu