Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 768 kJ /
423 kcal
Bílkoviny23,52 g
Tuky30,26 g
Vláknina5,78 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,00 g
Sacharidy12,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na troše oleje. Krok 2: Přidáme na kousky nakrájenou tlačenku, rozmrazené houby, rajský protlak, utřený česnek, osolíme, lehce osladíme a dusíme doměkka. Krok 3: Ke konci přidáme hrášek a kukuřici, prohřejeme. Krok 4: Servírujeme do misek, posypeme nadrobenou Nivou. Podáváme s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 20. 10. 2010

Poznámka autorky isindy

Původně byl v plánu zapečený květák s houbami, ale děti si vyžádaly květák v jiné úpravě. Houby už ale byly rozmrzlé a poslední kousek tlačenky z farmářských trhů už potřeboval také spotřebovat...a tak vznikl tento recept :)

Tlačenku lze nahradit kouskem pečeného masa, uzeninou...podle situace a stavu lednice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69wL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená houbová směs s vepřovou tlačenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69wL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Isahu, když jsem psala, že tam chybějí ještě olomoucký, vůbec jsem nečetla od koho ten recept je, původně jsem si myslela, že ho vymyslel nějaký mlsný pánský jazýček. Naše nejlepší kuchařka, nositelka řádu Zlaté vařečky, dostala chutě, a trochu si zaexperimenovala na a co ? Dobrý!:yes:

Ivanko, mám tě ráda a mám ráda i sebe - jsem a budu se sebou celý život a nikdo mě nebude znát líp než já.
Tak pojďme vařit, já plánovitě, podle tabulky a ty intuitivně a spontánně, ale obě kreativně, myslím...;-)

Elizo, přijímám tvou omluvu - není to vykecávání se, některé věci je dobré si ujasnit stejně veřejně jako se s nimi začalo ;-) občas to člověk přestřelí a ani si neuvědomí, že to třeba vyznělo jinak, že měl původně v plánu :-8 myslím, že obě se navzájem respektujeme a už se dokážeme vzájemně odhadnout ;-)
ani mě nenapadlo, že by někdo ráno utíkal pro tlačenku, aby tento recept vyzkoušel, ale třeba by její "zbytek" (to slovo miluji :-8:-D, s tím tě budu dráždit často :-D:-D:-D:-D) neskončil v koši...až by "nadešel její čas" :-D
...a slibuji, že budu vařit dál...i ze zbytků i uváženě a plánovaně ;-)

Takže Ivanko, já se ještě jednou veřejně omlouvám. Byla jsem asi na pár facek. A když navíc teď čtu, že by tě to málem odradilo, možná si těch pár facek dám sama... Na tom, že bych tento recept nevařila, se sice nic nemění, ale těším se na tvoje další, jiné a těším se z předchozích. Sama říkáš, žes moji reakci tušila... Jsem děsná a přehodnotím své komentáře.

Doufám, že nevypadám jako snob v kuchyni, protože to fakt nejsem a nemám je ráda. Používám spoustu surovin, které nejsou "in", jako kečup, granulovaný česnek, mražený špenát, surimi tyčinky nebo hotové knedlíky. Zbytky mám také a také je spotřebovávám nebo nacpu do mrazáku. Jen mi to nepřišlo nějak moc jako recept, zdálo se mi, že si nikdo nekoupí tlačenku, aby ji pak smíchal s uvedenými surovinami. Mýlila jsem se.
Vař dál a inspiruj ostatní, prosím.
A doufám, že mi nebude vyčteno, že se vykecávám pod receptem.

isu ,nebud skromná;;-)

cesneku :-* díky, ale při současném přehlcení trhu by to asi nebylo nic tak bombastického ;-) nejsem novodobá M.D.R. ;-)

isu ,já to říkám pořád ty udělěj kuchařku:yes: všechny tvoje recepty jsou bomba:-p:yes: a ještě nejlepší je když se udělá recept ze zbytků nebo prostě co dům dá a nemá to chybu ,si jednička,někdy bohužel nejsou prostředky na pořádnou flákotu atd, a tady to je dobrý nápad:yes:

Ibi:yes:Ivo:yes:;-)

Ibo :-O:-O:-O no tos mě tedy dostala :-O:-O:-O tak já vymyslela něco dávno vymyšlené :-D:-D:-D:-D:yes: to je super, já jsem normálně pyšná na takové spojení s takovými kuchařskými kapacitami :-8:-O:-8
já snad na oslavu půjdu něco upéct s věnováním speciálně Tobě :-K pravda, nebylo mi z té spršky 2x dobře po těle, co si budeme povídat :-D fakt jsi mi moc spravila náladu a chuť zase experimentovat ;-)

Isahu to nebola poklona, ale objektívna pravda, snažila som sa svoj názor podložiť aj Malou kuchárkou pre hubárov a Tvoj recept určite vyskúšam:-))

Isahu, ešte by som si dovolila reagovať k Tvojmu receptu. Doma som si teraz prešla kuchársku knihu Malá kuchárka pre hubárov od známych a uznávaných českých autorov Jan Vrbka a Bohuslav Ježek. A našla som hned niekoľko receptov jednak v kombinácii huby, niva + paradajkový pretlak a na rôzne tlačenky s hubami, ba dokonca na červenú hubovú tlačenku s pôvabnicou dvojfarebnou - str. 144, na tlačenku s hubami a syrom str. 174 a dalšie chutné tlačenky. Ja mám 1. vydanie z roku 1982. Odvtedy vyšla niekoľkokrát a bola v okamihu rozchytaná. Píšem to preto, že Tvoj recept je naozaj super:yes::yes::yes::-))

já to taky vyzkouším ,mám rád různé kombinace a to ne ,že je to isu recept ale vypadá to moc dobře:-p:yes:

Ibo, děkuji moc za poklonu i za důvěru :-8

Isahu, je to možno neobvyklá kombinacia, ale chuťovo vynikjúce. Máš skvelú chuťovú fantáziu a ja si ju viem živo predstaviť. Práve tá tlačenka ma zaujala, ak sa rozpustí + huby a ostatné, navyše niva. Jednoducho vynikajúce :-p:-p:-))+11

Mosche, děkuji za důvěru, to budeš asi jediný :-D:yes:

Tématické fráze:
co s tlačenkou, houbová tlačenka, kečupový utopenci, houbové hody, vepřová tlačenka s houbami, vyroba tlacenky yhribku postup, chyby pri vyrobe domaci tlacenky, tlačenka domácí červená, těsto na pizzu + domácí pekárna, houbová tlačenka recept, vepřová směs s s houbami, houbo tlačenka, houbové utopence, houbová tlačenka recepty, vepřová směs na houbách, recept-houbova-tlacenka, recepty s tlačenkou, kdyz se udela rosol na utopenci sama, domácí houbová tlačenka, je mozno dat tlacenku do mrazaku

Suroviny:
tlačenka, cibule, houby, protlak rajčatový, olej, sůl, česnek, cukr písek, hrášek mražený, kukuřice mražená, sýr niva

Přidat fotografie receptu